Ευρωπαϊκή Χάρτα Αειφόρου Τουρισμού
Ερωτηματολόγιο για την ανάπτυξη ενός αειφορικού μοντέλου τουρισμού στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Χελμού- Βουραϊκού
Περιγραφή

Παρακαλούμε αφιερώστε λίγα μόνο λεπτά από τον χρόνο σας για να απαντήσετε στις ερωτήσεις που ακολουθούν. Η καταγραφή των απόψεων σας θα μας βοηθήσει να εξάγουμε πολύτιμα συμπεράσματα για προστασία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού. Η έρευνα στοχεύει στην αποτύπωση των απόψεων των κατοίκων, των επισκεπτών και των τοπικών φορέων της περιοχής του Εθνικού Πάρκου σχετικά με την παρούσα αλλά και την μελλοντική κατάσταση του τουρισμού στην προστατευόμενη περιοχή.

5 λεπτά για εσάς - 60 πολύτιμες απαντήσεις για εμάς

Τα στοιχεία που συλλέγονται στο παρόν θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για ερευνητικούς σκοπούς από τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού με στόχο την βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Χελμού – Βουραϊκού, την ενίσχυση των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή και την ανάπτυξη ενός αειφορικού μοντέλου τουρισμού προς όφελος των φυσικών πόρων και της κοινωνίας. Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και οι απαντήσεις είναι απόλυτα εμπιστευτικές.

Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Αειφόρο Τουρισμό σε προστατευμένες περιοχές οδηγεί σε μία διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση η οποία εκφράζει και προωθεί την πρακτική εφαρμογή της έννοιας «αειφόρος ή βιώσιμη ανάπτυξη». Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για τον Αειφόρο Τουρισμό συντονίζεται από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (EUROPARC FEDERATION) η οποία διαχειρίζεται την διαδικασία αξιολόγησης και χορήγησης πιστοποίησης σε περιβαλλοντικά πάρκα της Ευρώπης με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών, ιδεών και εμπειριών για τα ζητήματα αειφόρου διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.
Η ένταξη μίας περιοχής στην Ευρωπαϊκή Χάρτα αποτελεί μία διεθνή αναγνώριση και επιβράβευση καθώς συνεπάγεται αυτόματα πως η εν λόγω περιοχή πληροί μία σειρά ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, έχει καταγράψει και αξιολογήσει τις ανάγκες της και εφαρμόζει πολυετές στρατηγικό σχέδιο δράσης που συνδέεται άρρηκτα με την αειφόρο διαχείριση και ανάπτυξή της.
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy