CONSULTARE PUBLICĂ ”REGIONAL DANUBE STRATEGY SUMMIT”
”Provocări și soluții potențiale pentru revigorarea Strategiei Dunării”


Pornind de la rezultatele proiectelor soft încheiate cu succes, până în prezent, în cadrul programelor principale de finanțare (”START”, ”Transnational Danube Programme”), precum și în baza sugestiilor formulate de către stakeholderi și prioritățile privind transpunerea agendei reformelor necesare, cât și a acțiunilor și măsurilor recomandate de către coordonatorii la nivel european, supunem atenției setul de provocări la care organizatorii așteaptă propuneri și soluții potențiale care să servească implementarea SUERD în cursul noii președinții (octombrie 2018-octombrie 2019):

Email address *
Ce rol vă așteptați să joace într-o mai mare măsură Secretariatul Tehnic SUERD, prin cele două puncte de contact de la București (MDRAP) și Viena?
Care ar merita să fie focalizarea și prioritățile prin care, din 2020 înainte, să se reușească o mai mare creștere a performanței macro-regionale prin ”crearea de întreprinderi și instituții dunărene competitive”?
Cum poate fi consolidată ”Comunitatea de Practici KM în favoarea Inovării în Regiunea Dunării” (CoP-KMIRD) care să conducă la ”multiplicarea și diseminarea cunoașterii”, în special ținând cont de rețelele și structurile deja create până acum, precum cele inițiate de Asociația Comunitățile Locale Riverane Dunării (CLDR) și Catedra Internațională Onorifică ”Jean Bart” (CIO-SUERD): Rețeaua Comisarilor Dunăreni, Universitatea Dunăreană a Inovării Integrale, Smart Innovative Learning Hub, etc?
Cum poate activat și dezvoltat deja vastul ”Open Space” propus încă din 2015 pentru accelerarea relansării economiilor emergente, inclusiv în România?
Cum ar putea fi aprofundată și coerentizată abordarea educațională unitară în privința formării în domeniul Studiilor Dunărene și a promovării cetățeniei active dunărene, inclusiv pentru a profita de transferul de bune practici și cunoaștere și din alte macro-regiuni UE?
Cât de realistă și profitabilă, din unghiul Dvs. de vedere, poate fi perioada Președinției SUERD asigurată de România, îndeosebi având în vedere tema centrală aleasă (inovarea prin clustere și hub-uri) și coagularea unei coordonări de tip colaborativ privind stimularea cooperării transfrontaliere cu valoare adăugată dunăreană?
Care considerați că sunt metodele și modalitățile cele mai dezirabile pentru revigorarea SUERD în așa fel încât să reprezinte acel ”instrument soft ideal” pentru coordonarea numărului sporit de diverși protagoniști care să poată fi în mod eficient îndrumați pe parcursul implementării procesului și al atingerii prosperității scontate?
La care din următoarele Conferințe Regionale doriți să participați? *
Numele, funcția și instituția participantului/participanților *
Doriți să vă alăturați delegației CLDR la Forumul Anual al Dunării (Sofia, octombrie 2018). Menționăm că este necesară înscrierea prealabilă, în mod individual, pe siteul evenimentului: https://www.7danube-forum-sofia.eu/ *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service