3η Διαδικτυακή Συνάντηση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM»
Την Παρασκευή 10/12/2021 και ώρα 20:00 διοργανώνεται από τον Δήμο Ζίτσας η τρίτη Διαδικτυακή τοπική Συνάντηση Ενημέρωσης- Ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο του έργου «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» (INTERREG Ελλάδα – Ιταλία 2014 – 2020).

Στόχος της Συνάντησης θα είναι η ενημέρωση των παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών σχετικά με την τριήμερη Διαδικτυακή Έκθεση που θα διοργανώσει ο Δήμος Ζίτσας. Με βάση το υλικό που έχουν ήδη στείλει οι παραγωγοί Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών θα γίνει μια παρουσίαση των διαμορφωμένων με τα προϊόντα τους διαδικτυακών περιπτέρων. Μια ημέρα πριν την Έκθεση που θα γίνει στις 16-18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί και η τέταρτη Συνάντηση που θα αφορά στην τελική πρόβα για την Έκθεση και τη λειτουργία της πλατφόρμας. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από το στελέχη των εταίρων αλλά και από τον κύριο Αλέξανδρο Τασίνα ο οποίος  θα τους αναλύσει διεξοδικά πως θα γίνει η διαφήμισή τους μέσω των Διαδικτυακών Περιπτέρων της Έκθεσης.
Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όλους.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο «Social Agribusiness and Farmworkers Cooperatives – AGRIFARM» στοχεύει στην υποστήριξη, μέσω δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, δικτύωσης και προώθησης, της δημιουργίας νέων συνεταιριστικών / συνεργατικών σχημάτων, τα οποία θα δραστηριοποιηθούν σε δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες (π.χ. Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά) τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία. Ειδικότερα επιδιώκεται η ανάπτυξη της Κοινωνικής Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με το πλαίσιο και τις συνθήκες μέσα στις οποίες λειτουργεί η Κοινωνική Οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να διαμορφωθεί ένα φιλικό και ευνοϊκό περιβάλλον για την συνεργασία των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, διευκολύνοντας έτσι τη διανομή των Αγροτικών Προϊόντων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την από κοινού παρουσία στο χώρο του Branding και της Σήμανσης (Labeling).
Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται:
Πρότυπα επιχειρηματικά σχέδια για τη δημιουργία συνεργατικών / συνεταιριστικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα
Καινοτόμα σχέδια προώθησης και Marketing
Αναλυτικοί οδηγοί (manuals) με προδιαγραφές καλλιέργειας, επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας αναφορικά με νέες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών
Προώθηση της συνεργασίας των παραγωγών με δίκτυα καταναλωτών
Δράσεις πληροφόρησης, δικτύωσης, συμβουλευτικής, προώθησης και εκπαίδευσης
Δημιουργία ενός Ελληνο-Ιταλικού Επιστημονικού Κέντρου για τoν συνεργατισμό στον αγροτικό τομέα. Στο πλαίσιο του έργου, το Κέντρο αυτό, θα παρέχει καθημερινή υποστήριξη, με εξειδικευμένους επιστήμονες, στους αγρότες των περιοχών παρέμβασης.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τους εξής φορείς:
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Επικεφαλής Εταίρος (Ελλάδα)
ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ (Ελλάδα)
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΡΙΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΑΜΚΕ (Ελλάδα)
Δήμος TORRE SANTA SUSANNA (Ιταλία)
Συνομοσπονδία Ιταλών Αγροτών Απουλίας – CIA Apulia (Ιταλία).
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου https://project-agrifarm.eu/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνάντηση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο
26510 62819
ή στο e-mail
apostolos.geitonas@stratis.com.gr.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ:
Σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της Ε.Ε. (GDPR), θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν από τους εταίρους του AGRIFARM, τους συνεργάτες τους και τον μηχανισμό χρηματοδότησης για (α) την υλοποίηση του, (β) τις σχετικές εσωτερικές διοικητικές διαδικασίες και διαδικασίες αναφοράς και (γ) για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε σχέση με τη συμμετοχή σας στη Διαδικτυακή Ημερίδα. Τα δεδομένα σας δεν θα αποκαλυφθούν σε τρίτους χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες πριν από τη συγκατάθεσή σας σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων της απαιτούμενης διαδικασίας ή υπηρεσίας, θα μπορούσατε να προωθήσετε τις αμφιβολίες σας στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:  info@stratis.com.gr
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ονοματεπώνυμο *
E-mail *
Ιδιότητα *
Τηλέφωνο
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy