Távolság – tartós barátság
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Kerékpáros Miskolc Egyesület szeretné megismerni a közlekedők tapasztalatait az előzési oldaltávolságról.

Köszönjük, ha kitölti kérdőívünket. A válaszadás mindössze néhány percet vesz igénybe.

Észrevételeit közvetlenül is jelezheti az info@kerekparosmiskolc.net e-mail címen.

Ön szerint a KRESZ előzéskor tartandó oldaltávolságról szóló szakasza (34. § (1) d) kellően alkalmazható, értelmezhető-e kerékpárosok gépjárművel történő előzése esetén?
(Emlékeztetőül a jogszabály szövege: "34. § (1) Előzni abban az esetben szabad, ha... ...d) az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani;")
Támogatná-e Ön, hogy a KRESZ-ben egyértelműsítve (számszerűsítve) legyen a kerékpárosok gépjárművel történő előzésekor megtartandó minimális oldaltávolság?
Támogatná-e Ön, hogy párhuzamos közlekedésre alkalmas, szokásos sávszélességű utak esetében kerékpárost sávon belül (a sáv elhagyása nélkül) ne lehessen gépjárművel megelőzni?
Támogatná-e Ön, hogy fizikai elválasztás nélküli, 2*1 forgalmi sávú utak esetében kerékpárost sávon belül (a sáv elhagyása nélkül) ne lehessen gépjárművel megelőzni?
Ön szerint mekkora az az oldaltávolság, amelynek megtartásával egy kerékpáros lakott területen gépjárművel biztonságosan megelőzhető?
Ön szerint mekkora az az oldaltávolság, amelynek megtartásával egy kerékpáros lakott területen kívül gépjárművel biztonságosan megelőzhető?
A jogosítvány megszerzésekor kapott-e Ön elméleti vagy gyakorlati oktatása során iránymutatást kerékpárosok gépjárművel történő előzésére vonatkozóan?
Amennyiben a kerékpáros gépjárművel történő előzése nem kezdhető meg azonnal, a KRESZ jelenleg felmentést ad a 3500 kg, vagy 7 méteres hossz feletti gépjármű vezetője részére az egyébként előírt követési távolság tartása alól (27. § (2) c). Egyetért-e Ön ezzel a felmentéssel?
"Olyan járművel, illetőleg járműszerelvénnyel, amelynek megengedett együttes tömege a 3500 kg-ot vagy hosszúsága a 7 métert meghaladja, lakott területen kívül másik jármű mögött olyan követési távolságot kell tartani, hogy a két jármű közé legalább egy - előzést végrehajtó - személygépkocsi biztonságban besorolhasson. Nincs szükség ilyen követési távolság tartására [...] egy nyomon haladó jármű (kétkerekű motorkerékpár, segédmotoros kerékpár vagy kerékpár) követése esetén."
Gépjárművezetőként okozott-e már önnek nehézséget a megfelelő oldaltáv megválasztása?
Gépjárművezetőként került-e valaha olyan helyzetbe, amikor utólag úgy érezte, hogy veszélyesen előzte a kerékpárost?
Kerékpározóként érezte-e már magát életveszélyben vagy sérült-e már meg azért, mert túl közelről előzték?
Az Ön neme
Az Ön életkora
Az Ön lakóhelye
Milyen módon szokott közlekedni?
(Több válasz is megjelölhető.)
Melyik a legfontosabb közlekedési módja, ahogyan a legtöbbet, leggyakrabban közlekedik?
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms