Laboratorul de Muzică – ediția a II-a
În perioada iunie-noiembrie 2020, Asociația Culturală ISVOR a organizat „Laboratorul de Muzică” – un proiect cultural dedicat stimulării educației muzicale, cu focus pe școlile rurale din România. Aflat la prima ediție, proiectul a fost prezentat la începutul lunii noiembrie în zece școli din județul Vâlcea, comunele Berislăvești, Bărbătești (sat Bodești), Budești, Golești (sat Popești), Gura Văii (sat Bujoreni), Mălaia, Muereasca (sat Muereasca de Sus), Racovița (sat Copăceni), Sălătrucel, Stoenești. Cu această ocazie, fiecare dintre cele zece școli vizitate a primit din partea Asociației Culturale ISVOR câte o claviatură electronică completă (fiecare fiind dotată cu stativ dedicat și căști audio pentru studiu individual), precum și o serie de materiale didactice alternative, dezvoltate în cadrul proiectului. Claviaturile electronice și materialele didactice au intrat astfel în dotarea școlilor, punând bazele „Laboratorului de Muzică”.

Pentru a putea folosi claviaturile, copiii vor mai aștepta puțin – până la revenirea în sălile de clasă; în schimb materialele didactice au ajuns deja la ei: elevii școlilor vâlcene folosesc, la orele de educație muzicală susținute online, „Dicționarul Instrumentelor Muzicale” – o serie de 15 filme scurte despre chitară, clarinet, corn, contrabas, fagot, flaut, oboi, percuție, pian, trombon, trompetă, tubă, vioară, violă, violoncel. Aceste filme de prezentare a instrumentelor muzicale, cu un limbaj clar și prietenos, oferă informații de bază în 4-5 minute de ilustrație animată (de la istoric și părțile componente la sunetele emise și temele muzicale specifice sau asociate cu instrumentele respective).

„Dicționarul Instrumentelor Muzicale”, alături de alte materiale, poate fi consultat pe site-ul proiectului – http://www.laboratoruldemuzica.ro/

Ne dorim să continuăm proiectul „Laboratorul de Muzică” printr-o nouă ediție, motiv pentru care avem nevoie de câteva informații din partea celor interesați să participe. Acestea ne vor ajuta să înțelegem mai bine care sunt nevoile școlilor, respectiv ce putem face noi pentru a le ajuta. ATENȚIE – ne adresăm exclusiv școlilor din zona rurală.

Completarea acestui formular nu reprezintă înscrierea în ediția a II-a a „Laboratorului de Muzică”, ci doar exprimarea intenției de participare. În funcție de resursele atrase, numărul școlilor interesate să participe, poziționarea geografică și altele, vă vom putea contacta pentru a discuta detaliile unei eventuale participări.

Informațiile solicitate ne sunt necesare exclusiv pentru a vă putea contacta în vederea participării la proiect. Datele nu vor fi arhivate, iar formularul va fi șters după lansarea oficială a „Laboratorului de Muzică” ediția a II-a.

Vă mulțumim!
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Modalități de contactare a șolii (pagină facebook, website, adresă de e-mail oficială etc.) *
Numele școlii și localitatea (comună, sat, județ) *
Reprezentant (Prenume Nume), funcția în cadrul școlii *
Câți elevi are școala (ciclul primar + gimnazial)? *
Există profesor de muzică de specialitate în cadrul școlii dvs.? *
Există instrumente muzicale în dotarea școlii? *
Dacă da, vă rugăm să specificați care sunt acestea:
Sugestii pentru „Laboratorul de Muzică”, ediția a II-a:
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Asociatia Culturala ISVOR. Report Abuse