GEZOCHT
Ouders/verzorgers van zich 'normaal' ontwikkelende kinderen tussen 0 en 4 jaar die de VSCG-2 willen invullen.
Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer 10 minuten in beslag.
Als u meerdere kinderen in deze leeftijd hebt, kunt u meerdere vragenlijsten invullen.
WAAROM?
Kinderen met autisme hebben problemen met sociale omgang en communicatie. De diagnostiek en behandeling van zeer jonge kinderen met autisme vraagt uiterst specialistische kennis. Om deze kinderen nog beter te kunnen helpen, hebben Marrit Buruma en Els Blijd-Hoogewys in 2009 de VSCG-vragenlijst ontwikkeld. Deze vragenlijst bevraagt het Vroeg Sociaal Communicatief Gedrag van jonge kinderen via hun ouders. In 2014 is de vragenlijst aangepast en ingekort (VSCG-2). Voordat deze nieuwe versie gebruikt kan worden bij kinderen met autisme, moet eerst onderzocht worden hoe zich 'normaal' ontwikkelende kinderen scoren op deze vragenlijst.
WAT GEBEURT ER MET DE INFORMATIE?
Ouders krijgen niet te horen hoe hun kind heeft gescoord op de vragenlijst. De gegevens worden anoniem verwerkt. Wanneer er meer dan 1000 vragenlijsten zijn ingevuld, worden er op groepsniveau statistische analyses gedaan, worden er normen berekend (waarmee de scores van kinderen met autisme vergeleken kunnen worden) en worden deze resultaten gerapporteerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Pas dan kan de vragenlijst ook gebruikt worden bij kinderen met autisme.
WAT ALS U VERMOEDT DAT UW KIND AUTISME HEEFT?
Gelieve deze vragenlijst dan niet in te vullen, aangezien dit normeringsonderzoek van zich 'normaal' ontwikkelende kinderen betreft. We adviseren u dan om contact op te nemen met uw JGZ-arts dan wel huisarts voor een eventuele verwijzing voor diagnostiek in uw buurt.
HEEFT U NOG VRAGEN?
Neem dan contact op met Marrit Buruma, via
infant@inter-psy.nlNB: MERK OP DAT HOE JONGER UW KIND IS, HOE VAKER U VRAGEN VERMOEDELIJK ZULT BEANTWOORDEN MET 'NEE'. DAT HEEFT MET DE CONSTRUCTIE VAN DE VRAGENLIJST TE MAKEN.