Festival in tekmovanje zmajevih čolnov 2022
Konfucijev inštitut Ljubljana v sodelovanju s Kajakaško zvezo Slovenije organizira festival in tekmovanje zmajevih čolnov, ki bo potekal v soboto,  4. junija 2022, ob 13. uri v Ljubljani, na reki Ljubljanici pod Prulskim mostom. Predviden odhod iz Celja je ob 10. uri, predviden povratek pa v večernih urah. Prevoz bo organiziran.

Festival na Kitajskem praznujejo ob začetku poletja, z njim pa častijo kitajskega pesnika Qu Yuana, ki se je utopil v reki Miluo. Domačini, ki so ga iskali so med seboj  tekmovali s čolni, in v reko metali kepe riža, da ribe ne bi oskrunile njegovega trupla.

Na GCC si želimo sestaviti ekipo (ali več) celjske Konfucijeve učilnice, tako da vas prisrčno vabimo, da se nam pridružite v čim večjem številu.
Vsako ekipa sestavlja 8 veslačev in 1 bobnar. Krmarja in vse potrebno za našo varnost bo zagotovila Kajakaška zveza Slovenije.

Tekmovalci morate znati plavati, biti polnoletni ali priti v spremstvu odrasle osebe. Tekmovanje bo trajalo okoli 2,5 ure. Zmagovalna ekipa prejme tudi praktično nagrado. Pri dijakih nižjih letnikov, ki še niste polnoletni je tako obvezno, da skupaj z vami prijavite tudi polnoletno osebo, ki bo vaš spremljevalec ...

Prijave zbiramo do 25. 5. 2022 v spodnjem obrazcu.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Ime in priimek
Razred *
Izjavljam, da izpolnjujem vse zgoraj zapisane pogoje *
Če ste odgovorili z NE, zapišite kateri pogoj ne izpolnjujete in vpišite ime in priimek morebitnega polnoletnega spremljevalca
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Gimnazija Celje - Center. Report Abuse