2019 People's Energy Summit Registration
The People's Energy Summit is a day-long event that will include keynote speakers, educational and participatory workshops, a collective visioning assembly, art and movement. This is a free event, all ages and abilities welcome!
RSVP to let us know if you can join us and if you are willing to volunteer!
People's Energy Summit
Saturday, September 21, 2019
9:00 AM - 5:00 PM
Salt Lake City Library
210 East 400 South, Salt Lake City, UT
9:00 AM - 9:30 AM Arrival & Registration (30 Mins), Library Square
9:30 AM - 9:50 AM Opening Ceremony (20 Mins), Library Square Amphitheater
9:50 AM - 10:00 AM Network & Tabling Break (10 Mins), Library Square
10:00 AM - 11:15 AM Concurrent Workshop Session One (75 mins), All spaces
11:15 AM - 11:30 AM Network and Tabling Break (15 mins) Library Square
11:30 AM - 12:45 PM Concurrent Workshop Session Two (75 Mins), All spaces
12:45 PM - 1:45 PM Lunch Break: Local Food Trucks (1 hr)Library Square
1:45 PM - 2:30 PM Keynote Speakers (45 Mins), Nancy Tessman Auditorium
2:30 PM - 4:30 PM Collective Visioning Assembly & Breakout (2 hours), Nancy Tessman Auditorium
4:30 PM - 5:00 PM Closing Ceremony & Next Steps (30 Mins), Nancy Tessman Auditorium
The People’s Energy Summit unites diverse communities across Utah and the broader Southwest to create a just transition towards a renewable and regenerative future. In contrast to the annual Governor’s Energy Summit that primarily focuses on advancing an all-of-the-above, business-as-usual approach to resource development, we will elevate the voices of protectors, youth, frontline communities, laborers, gardeners, innovators in clean energy, public lands users and managers, and creative change makers. Our drive comes from a love of the land, a commitment to creating healthy, just communities, and a belief that another world is possible. We will get our hands dirty, using art and land-based solutions to connect with one another and our environment. While dreaming of a thriving future, we will address systemic injustices that place disproportionate risk on indigenous people, immigrants, refugees, and rural communities in a changing climate and economy. We will say no more sacrifice zones by respecting indigenous sovereignty and valuing traditional knowledge alongside innovations in the new energy economy. Together, we will defend our future and move towards climate justice.
Davina Smith -- Davina was born and raised in San Juan County, Utah. She is a mother and a proud member of the Navajo Nation. Currently she serves as the Executive Director for the SLC Air Protectors. She also worked as the operations director for Utah Dine Bikeyah. In August Davina completed a 330 mile prayer run, carrying sacred medicine from the Bears Ears National Monument to the Utah Capitol Building in Salt Lake City. She lives in Monument Valley.
Maura Sanchez -- a resident of so called West Valley City. She is a single mother of 3 kids, and have been organizing around issues that affect the community she upholds and represents. Most recently, these efforts have been focused on opposing the Utah Inland Port.
Ari Grace -- is 16 and started school striking for climate every Friday towards the end of the 2018-19 school year after being inspired by the actions of Greta Thunberg, and continued striking for Climate Strike Summer. I helped form the Utah sect of Fridays For Future with another school striker and the parent of a striker. She runs the website and Instagram for Fridays For Future Utah, and try to use my social media platforms to educate and advocate for and about the environment and climate crisis.
Click the Link to See the Full Program:
Would you like to Volunteer
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Sierra Club.
Terms of Service