Hakulomake vaalitoimitsijaksi kuntavaaleihin 2021
Voit hakea tällä lomakkeella PERUUTUSPAIKKALISTALLE vaalitoimitsijaksi vuoden 2021 kuntavaalien vaalilautakuntiin Espoossa. Kuntavaalit toimitetaan 18. huhtikuuta 2021.

Espoon Vihreät sai vaalitoimitsijaksi ennätysmäärän hakemuksia ja valitettavasti kaikki halukkaat eivät suoraan mahtuneet mukaan esitykseen vaalilautakuntien kokoonpanosta. Keräämme kuitenkin nyt vielä lisää nimiä peruutuspaikkalistaan, siltä varalta jos joku nyt paikan saaneista peruu osallistumisensa esimerkiksi sairastumisen, työkiireiden tai jonkun muun syyn takia. Koronan takia on demokratian kannalta erittäin tärkeää, että vaalitoimitsijoita on ns. reservissä, että vaalit saadaan varmasti toimitettua.

HUOM: EHDOKAS EI VOI TOIMIA VAALITOIMITSIJANA!

VAALILAUTAKUNNAT työskentelevät äänestyspaikoilla kuntavaalien vaalipäivänä sunnuntaina 18.4.2021. Aikaa tehtävään on syytä varata varmuudeksi koko päivä.

VAALITOIMIKUNNAT kiertävät kotimaan ennakkoäänestyksen aikaan 7.–13.4.2021 mm. sairaaloissa, palvelutaloissa sekä kotiäänestyksissä. Vaalitoimitsijoiden tulee olla valmiita työskentelemään arkisin päiväsaikaan. Vaalitoimikunnat määrittelevät itse omat työaikansa. Aikaa toimikunnan työhön on syytä varata muutama päivä.

Vaalitoimitsijoille maksetaan kultakin toimituspäivältä seuraavan suuruiset palkkiot:

- puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja 470 euroa + palkkio järjestäytymiskokouksesta ja ääntenlaskusta
- jäsen ja varajäsen 320 euroa + palkkio järjestäytymiskokouksesta ja ääntenlaskusta
- Laitosäänestystä toimittavan vaalitoimikunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan palkkio on 520 euroa ja jäsenen palkkio 280 euroa toimituspäivältä

Tarkemmin palkkioista Espoon kaupungin sivuilla:
www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Saantokokoelma/Hallintosaanto/Luottamushenkiloiden_palkkio_ja_matkustussaanto

Huomaa, että vaalitoimitsijaksi valittavan tulee olla kirjoilla ESPOOSSA toimitsijoiden valinnan aikana (tammikuussa) sekä vaalitoimitsijatehtävänsä aikana. Lisäksi vaalitoimitsijan tulee olla viimeistään kuntavaalien vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä ja äänioikeutettu kuntavaaleissa eli joko

a ) Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion taikka Islannin tai Norjan kansalainen ja jonka kotikunta kyseinen kunta on 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää); tai
b) muun valtion kansalainen, jonka kotikunta kyseinen kunta on 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) ja jolla on ollut yhtäjaksoisesti kotikunta Suomessa kahden vuoden ajan laskettuna 51. päivästä ennen vaalipäivää; tai
c) EU:n tai Suomessa toimivan kansainvälisen järjestön palveluksessa ja jolla on asuinpaikka kyseissä kunnassa 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) edellyttäen, että hänen tietonsa on talletettu hänen pyynnöstään väestötietojärjestelmään ja että hän on kirjallisesti ilmoittanut Digi- ja väestötietovirastolle viimeistään 25.2.2021 (52. päivänä ennen vaalipäivää) haluavansa käyttää äänioikeuttaan kuntavaaleissa.

Huomaa myös, että vaalilain esteellisyyssääntelyä tarkennettiin 1.6.2016 lähtien. Ehdokas tai hänen puolisonsa, lapsensa, sisaruksensa tai vanhempansa EI VOI OLLA ennakkoäänestyspaikassa tai kotiäänestyksessä vaalitoimitsijana eikä laitosäänestyksistä huolehtivan vaalitoimikunnan jäsenenä tai varajäsenenä.

Kaikki vihreiden esittämät vaalitoimitsijat sitoutuvat maksamaan palkkiostaan 20 % suuruisen luottamushenkilömaksun Espoon Vihreille.

Naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetun lain mukaan kunnallisissa toimielimissä tulee olla 40 % sekä naisia että miehiä. Tämän vuoksi lomakkeessa on valittava juridinen sukupuoli binäärisen jaottelun mukaan.

Kuntavaalit tullaan Oikeusministeriön mukaan järjestämään normaalisti myös poikkeuksellisissa oloissa. Tämä tarkoittaa erityisen turvaohjeistuksen noudattamista ja mahdollisesti erilaisten hygieniavälineiden (esimerkiksi kasvomaski, visiiri) käyttöä äänestystä hoidettaessa. Keskusvaalilautakunta ohjeistaa luottamustehtäviin valittavia henkilöitä koronaan liittyvistä turvaohjeista, kun oikeusministeriö ja THL ovat niistä sopineet ja informoineet kuntia.

Olemme yhteydessä sinuun, mikäli sinua tullaan esittämään peruutuspaikkalistalta vaalilautakuntaan tai -toimikuntaan.

Lisätietoja: Valtteri Törmänen, valtteri.tormanen@vihreat.fi / 050 597 2007

Email *
Haetko jäseneksi vaalilautakuntaan vai vaalitoimikuntaan? *
Sukunimi *
Etunimi *
Osoite *
Postinumero *
Postitoimipaikka *
Puhelinnumero *
Sähköpostiosoite *
Oletko käytettävissä puheenjohtajan tai varapuheenjohtajan tehtävään? *
Puheenjohtaja vastaa yhdessä varapuheenjohtajan kanssa alustavasta ääntenlaskennasta, vaaliuurnasta ja pöytäkirjojen kirjaamisesta sekä toimittamisesta. Puheenjohtajan toivotaan toimineen vaalilautakunnassa aiemmin.
Required
Oletko toiminut aiemmin vaalilautakunnassa? *
Required
Oletko toiminut aiemmin vaalitoimikunnassa? *
Required
Sitoudun maksamaan palkkiostani 20 % luottamushenkilömaksun Espoon Vihreille. *
Tämä on ehto vaalitoimitsijana toimimiselle.
Olen käytettävissä vaalitoimitsijoiden varalistalle, josta täydennetään toimitsijoita mahdollisten peruutusten myötä. *
Peruutuksia voi tulla hyvin lyhyellä varoitusajala lähellä ennakkoäänestystä ja vaalipäivää.
Toiveeni äänestyspaikasta
Tähän voit merkitä mahdolliset erityistoiveesi sekä vaalilautakuntien että -toimikuntien osalta ja esimerkiksi maininnan siitä, jos haluat toimia kotiäänestyksessä. Voit kirjoittaa toiveeksi myös esim. asuinalueesi tai tarkan toiveen äänestyspaikasta. Jos voit toimia missä päin Espoota tahansa, mainitse mielellään siitäkin.
Oletko Espoon Vihreiden jäsen/mukana vihreiden toiminnassa?
Jos olet uusi vaalitoimitsija, kerro muutamalla sanalla itsestäsi.
Tietosuoja
Lomakkeella annetut tiedot luovutetaan Espoon kaupungille mutta ei millekään muulle taholle.

Rekisteriseloste on saatavilla Espoon Vihreiden toimistolla osoitteessa Mannerheimintie 15b A, 00260 HELSINKI.
Hyväksyn tietojeni käytön ja luovutuksen tietosuojalausekkeiden mukaisesti. *
Vahvistus
Huom. Lomakkeesta tulee vastaajalle automaattinen kopio. Tarkista sähköpostistasi roskapostikansio, mikäli viestiä ei löydy saapuneista viesteistä.
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Vihreät - De Gröna. Report Abuse