Öt éves a Laudato si’ enciklika - Teremtésvédelmi online szeminárium - jelentkezési lap
Időpont: 2020. május 27-e, szerda 17.00-18.30
Helyszín: Zoom internetes felület

Előadók:
Nobilis Márió adjunktus, Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola
Béres Tamás egyetemi tanár, Evangélikus Hittudományi Egyetem
Kodácsy Tamás műhelyvezető tudományos főmunkatárs, Károli Gáspár Református Egyetem

Öt éve, 2015 májusában jelent meg Ferenc pápa első saját enciklikája, a Laudato si' (Áldott légy), mely a keresztény társadalmi tanítás egészébe ágyazva nagy erővel szólt „a szegények és a Föld kiáltásáról”, vagyis a társadalmi és a környezeti egyensúlytalanságok és igazságtalanságok megoldásának elodázhatatlan szükségességéről.
A dokumentum messze nem csak a katolikus egyházon belül talált visszhangra. Más keresztény felekezetek képviselői is gyakran a társadalmi és környezeti problémákkal kapcsolatos keresztény tanítás hiteles megnyilvánulásaként hivatkoznak rá, a nagy világvallások körében is figyelmet keltett, és az ENSZ 15 éves fejlesztési céljainak (SDG) vitáin is idéztek belőle a legkülönbözőbb világnézetű szakértők.
Most az öt éves évfordulón nemzetközi kezdeményezés indult „Laudato si' Week” néven azért, hogy visszatekintsünk az enciklika megjelenése (valamint az SDG és a párizsi klímacsúcs) óta eltelt fél évtizedre, és felmérjük, miben léptünk előre és mit kell sürgősen tennünk. A hét kapcsán szerte a világban számos rendezvényt, kezdeményezést szerveznek. Magyarországon többek között a Naphimnusz Egyesület is szervezője az eseményeknek. A hét Ferenc pápa által kijelölt fő gondolata, mely az enciklikában is gyakran megjelenik: „minden kapcsolatban áll mindennel”.

Az Oikosz projekt keretében ökumenikusan is bekapcsolódunk ebbe a folyamatba. A teremtésvédelem terén együttműködő magyar egyházak képviselői beszélnek az enciklika kapcsán a teremtett világ iránti keresztény felelősségről. Az Oikosz – Közös házban élünk projektet a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, a Csalán Egyesület, a Károli Gáspár Református Egyetem Teremtésvédelmi Műhelye, a Magyarországi Evangélikus Egyház Ararát Munkacsoportja és a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat, az Európai Unió és az Agrárminisztérium Zöld Forrás programja támogatásával.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő május 26.

Figyelem! Túljelentkezés esetén a regisztrációt előbb lezárhatjuk.

A szeminárium internetes felülete elérhetőségét a regisztráltaknak május 27-én küldjük el.

További információ: Farkas István, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, farkas.istvan@tff.hu
Sign in to Google to save your progress. Learn more
A jelentkező neve *
Szervezet neve
E-mail cím *
Ezen a címen válaszolunk
Feliratkozik a teremtésvédelmi levelező listánkra (teremtesvedok@lev-lista.hu)? *
Egyéb közlendő:
Adatvédelmi nyilatkozat
Az űrlap elküldésével hozzájárul az adatai kezeléséhez. Az adatokat kereskedelmi célra nem használjuk, a támogató kivételével harmadik félnek nem adjuk ki. Az adatkezelést a Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért, illetve a projekt partnerei végzik a magyar és európai uniós jogszabályok alapján. Amennyiben bejelöli a „Feliratkozik a teremtésvédelmi levelezőlistánkra?” mezőt, a későbbiekben hírekkel, meghívókkal kereshetjük meg.
Az adatvédelmi tájékoztató elérhető: http://www.tff.hu/dokumentumok/adatkezelesi-tajekoztato
Megadott adatok ellenőrzése, jelentkezési lap elküldése
Kérjük, nézze át jól a beírt információkat.

A jelentkezési adatok véglegesítéséhez, a jelentkezés elküldéséhez kattintson a [KÜLDÉS] vagy [SUBMIT] gombra.

A jelentkezési lap sikeres elküldése esetén a képernyőjén automatikus üzenetet olvashat, de ez csupán az adatai beérkezéséről tájékoztatja, nem jelenti automatikusan a jelentkezés elfogadását, erről néhány napon belül a megadott email címet értesítjük.

További tájékoztatás: Farkas István, farkas.istvan@tff.hu, Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért

Köszönjük!
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy