Adhesió a la Plataforma per la cultura a Gandia i la Safor "25 d’Abril"
Les persones i entitats que signen a final d’aquest escrit consideren que:

- Les  ciutats són el resultat d’una labor de construcció de moltes sensibilitats, motivacions i respostes de la societat de cada moment i que aquest patrimoni cultural col·lectiu s’ha de respectar i conservar, més enllà de les ideologies polítiques.

- La ciutat no pot ser construïda sense mantindre els trets essencials heretats. La ciutat és una xarxa de convivències i d’oportunitats en competència amb altres ciutats, però també és un lloc de diàleg permanent, íntim i creatiu, entre les generacions passades, presents i futures

- El patrimoni escultòric forma part essencial del procés de diàleg entre els ciutadans i la seua ciutat. Cada peça escultòrica, la seua forma, la seua matèria i la seua ubicació respon a una reflexió profunda de l’artista respecte al missatge i el lloc on ha d’expressar-se, i per tant no són traslladables o intercanviables com si foren mers objectes decoratius.

És per això, que rebutgem enèrgicament que el govern municipal lleve l’escultura del 25 d’abril de 1707 de l’actual emplaçament.

A més a més, considerem que no hi ha cap necessitat real que justifique el canvi d’emplaçament de l’escultura i, pel contrari, trobem injustificable la despesa de més 100.00 euros, en el seu trasllat i condicionament a un nou emplaçament en els actuals moments de crisi econòmica, ateses les  prioritats socials i econòmiques urgents que té la ciutat a hores d’ara.

La Plataforma per la Cultura a Gandia i la Safor entén que l’atemptat que es vol perpetrar a l’escultura del 25 d’abril és un símbol d’una política que bandeja i menysté la cultura en general i, que posa un especial èmfasi per tal d’anatematitzar les persones i per excloure  les manifestacions culturals en la llengua o amb les temàtiques que ens són pròpies als valencians.
La cultura està escampada en tots els aspectes de la vida social. Serveix per engrandir la llibertat, per elegir camins, per escollir, per estar en el món. Està en tot allò que anomenen identitat, està en l’expressivitat, la creativitat i la innovació. Sorgeix de creure amb les arts, les ciències i les humanitats, però també donant valor a la cultura econòmica i a la cultura política. Considerem que la qualitat de les formes polítiques de representació són culturals, els diàlegs amb el medi natural són culturals i les maneres de construir les ciutats també ho són. És per això que reivindiquem allò que s’ha denominat “el valencianisme” com un projecte social i cultural divers i plural de creació d’un imaginari col·lectiu amb una clara vocació de construcció del futur.

La Plataforma naix amb la vocació de promoure aquesta concepció de la cultura ampla, plural, diversa i valenciana a la nostra comarca, i instem al teixit associatiu a adherir-se.

Gandia, la Safor, 9 d’octubre de 2013
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Nom i cognoms / Nom de l'associació o entitat *
Municipi *
Correu electrònic *
US CONVOQUEM EL PROPER DISSABTE 19 D’0CTUBRE DE 2013 A LES 11.00h A LA PLAÇA 25 D’ABRIL PER EXIGIR QUE L’ESCULTURA D’ANTONI MIRÓ NO SIGA DESPLAÇADA
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google.