"Socratic Club" avonden
Wijsheid begint met verwondering' - Socrates

Ben jij een student die houdt van diepgaande gesprekken over de moeilijke vragen van het leven? Meld je dan aan voor de aankomende Socratic Club discussieavonden georganiseerd door het Veritas Forum!

Tijdens deze Socratic Club avonden zullen we met een groep enthousiaste studenten leren van  dr. Kalf (moraalfilosoof) en een tweede spreker (volgt). We gaan in een tweeluik in op de overtuigingen van de sprekers aangaande de concepten 'vergeving' en 'rechtvaardigheid' in de context van schuld. Hoe ga je om met iemand die schuldig is? Hoe is er in de loop van de geschiedenis gedacht over deze concepten en wat is de invloed van religie geweest? (en nog steeds. Hoe verhoudt een rechtvaardige straf zich tot vergeving? En is het denken over schuld, rechtvaardigheid en vergeving in zowel een gelovig (theïstisch) of niet gelovig (atheïstisch) wereldbeeld wel coherent?

Kortom: De twee avonden bestaan uit een lezing door een filosoof en/of theoloog, de mogelijkheid tot vragen stellen en discussie en zal worden geëindigd met een gezellige borrel. We zien je graag op 24 oktober en 7 november!

Wanneer:
           1e avond: 24 oktober 20:00-21:30
           2e avond: 28 november 20:00-21:30
Waar: Oudegracht 32 (SSR Sociëteit)
Prijs: Gratis


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Naam *
Ik meld mij aan voor:
Clear selection
E-mail (per mail krijg je een paar dagen van te voren een reminder met informatie over de discussie avond)
Captionless Image
Clear selection
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Veritas-forum. Report Abuse