AI voor toekomstbestendige zorg
PSW werkt samen met sociaal ondernemer Robot Ctrl aan een veelbelovende ontwikkeling met behulp van Artificial Intelligence. De zorg en arbeidsmarkt staan onder druk. Zorgorganisaties in Nederland moeten zoeken naar (andere) manieren om toekomstbestendig goede zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden. Technologie kan daarbij een goede en belangrijke rol spelen. PSW wil hier actief mee aan de slag en ziet kansen in de inzet van Artificial Intelligence (AI) waarbij technologie geen vervanger van mensen is, maar aanvullend samen met mensen optrekt.

PSW heeft daarom met beide handen de mogelijkheid aangegrepen om samen met Robot Ctrl uit Herten een module te ontwikkelen die middels Artificial Intelligence een deel van het ondersteuningsplan van cliënten op kan stellen. De winst: minder administratieve lasten voor begeleiders en dus meer tijd voor de cliënt zelf. In samenspraak met enkele cliënten en medewerkers is door Robot Ctrl een eerste versie van de AI-module ontwikkeld.

Veelbelovende ontwikkeling
De eerste resultaten zijn veelbelovend en de reacties op de demoversie zijn positief, zowel van medewerkers als van cliënten. Manon Hunnekens is begeleider bij Tech-it, de PSW ICT groep van en voor cliënten: “We zijn na het testen van de eerste demoversie nog enthousiaster geworden over de mogelijkheden. Ongelooflijk wat allemaal kan en hoeveel tijdwinst dit voor begeleiders op kan leveren. Een testgroep van medewerkers en cliënten gaat de module nu samen met Robot Ctrl verder ontwikkelen.” Landro, deelnemer van Tech it: “Ik vind het leuk om dit te testen. Ik ga het tot in de puntjes uitzoeken.” Als PSW helemaal tevreden is en ook aan alle wet- en regelgeving voldaan wordt, gaat een grotere groep medewerkers en cliënten de module testen. Totdat deze werkwijze veilig binnen heel PSW kan worden ingevoerd en wellicht verder. Mike van Rijswijk van Robot Ctrl: “We zien zelfs mogelijkheden om deze tool breder in de zorg in te zetten omdat dit ook vraagstukken zijn die bij andere zorgorganisaties spelen”.

En zo werd Snappie geboren
Het vraagstuk van PSW en Robot Ctrl staat niet op zichzelf. Naarmate we de eerste mogelijkheden ervaren, zien we enorm veel potentieel voor de gehele zorgsector en daarbuiten. Geïnspireerd door deze mogelijkheden zijn we aan de slag gegaan. We hebben de kern (waarom) van dit project vastgehouden om tot een naam en tool te komen die direct en effectief is. We gaan 
de bekende "paarse krokodillen" binnen de zorg aan met onze eigen Snappie, een instrument dat geen compromissen sluit.

Doe je mee zodra het team van PSW klaar is?
Samen met het team van PSW zullen we de komende periode Snappie testen en verfijnen, zodat Snappie optimaal in staat is om ondersteuningsplannen voor cliënten op te stellen. Binnenkort organiseren we een evenement waarbij we Snappie introduceren en de eerste resultaten demonstreren.

PSW heeft ons gesteund tijdens deze eerste fase, en we streven naar verdere ontwikkeling in de volgende fase. Om Snappie verder uit te breiden, zijn we op zoek naar meerdere partners. Het doel van het evenement is dan ook om deze partners te vinden die samen met ons Snappie willen verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven en deelnemen aan dit evenement? Vul dan het onderstaande formulier in, en we zullen contact met je opnemen zodra de datum bekend is.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Organisatie *
Naam
email *
Telefoonnummer *
Aantal deelnemers *
Waar ligt jullie interesse als het gaat om Snappie *
Required
Heb je nog andere vragen? 
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of The Innovation Playground. Report Abuse