Utjecaj COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje
Pozivamo Vas da učestvujete u istraživanju čiji je cilj istražiti utjecaj COVID-19 pandemije na mentalno zdravlje. Rezultati istraživanja će nam pomoći u boljem razumijevanju toga kako se ljudi osjećaju i ponašaju u vanrednoj situaciji kakva je ova i omogućiti planiranje dalje pomoći i pripremu za buduće slične događaje. Iz iskustva ratnih okolnosti smo naučili mnogo, no suočavanje s vanrednom situacijom izazvanom koronavirusnom bolesti pandemijskih razmjera je novo iskustvo. Istraživanje provodi stručni tim Udruženja za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji „Feniks“, koje je neprofitna nevladina organizacija koja se bavi okupljanjem osoba s duševnim smetnjama i promocijom mentalnog zdravlja. Ovo istraživanje neće voditi nikakvom sticanju materijalne koristi bilo kojeg od istraživača ili učesnika.
Procjenjujemo da je vrijeme ispunjavanja upitnika 15-20 minuta. Sva pitanja koja su napisana su rodno neutralna i odnose se na svaki rod.
Učestvovanje u istraživanju je dobrovoljno i anonimno. Podaci dobiveni ovim istraživanjem koristit će se isključivo u istraživačke svrhe i u svrhu procjene potreba i planiranja pomoći. Molimo Vas za iskrenost u odgovaranju. Posebno molimo da ne preskačete pitanja.
Na kraju nam možete ostaviti svoj broj telefona ili e-mail adresu, ali samo ako želite da Vam naknadno pošaljemo izvještaj o provedenom istraživanju.
Zahvaljujemo na saradnji i izdvojenom vremenu!
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi ovoga istraživanja, možete se javiti na e-mail
info@tkfenix.ba
Potvrđujem da sam pročitao/la ovu obavijest za gore navedeno istraživanje i pristajem na učestvovanje u ovom istraživanju: *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy