Enquête over buur- en streektaalonderwijs in Drenthe

Welkom & Willkommen bij deze enquête over buur- en streektaalonderwijs.

In de Provincie Drenthe groeit de interesse in buur- en streektaalonderwijs. Het lectoraat Meertaligheid & Geletterdheid en de Pabo van de NHL Stenden hogeschool Emmen heeft daarom het project "Versterking Drents en Duits in het basisonderwijs" opgericht, i.s.m. met het Huus van de Taol en gesubsidieerd door de provincie Drenthe. Het doel van het project is om huidige leerkrachten te ondersteunen bij de implementatie van streek- en buurtaalonderwijs en om toekomstige leerkrachten tijdens hun opleiding beter op de meertalige onderwijspraktijk voor te bereiden.

Met deze enquête onderzoeken wij de stand van zaken op het gebied van buur- en streektaalonderwijs op de Drentse basisscholen. De enquête bestaat uit vragen over het gebruik van het Drents en/of Duits op school en over de kennis en behoeftes van uw school met betrekking tot de invoering van het Drents/Duits in het curriculum. Aan het einde is er ruimte voor vragen, opmerkingen of suggesties.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten. Resultaten zullen anoniem worden verwerkt en uitsluitend voor onderzoeksdoeluiteinden gebruikt worden. U wordt gevraagd om de vragen zo eerlijk mogelijk in te vullen, foute antwoorden zijn er niet.

Alvast hartelijk dank, stief bedaankt & vielen Dank voor het invullen!

Laura Nap, Jordi Jager en Mirjam Günther
Lectoraat Meertaligheid & Geletterdheid (drentsenduits@nhlstenden.com)

NB: In het geval van dit onderzoek en deze enquête:
- bedoelen we met ‘buurtaalonderwijs’ leerlingen maken kennis met de taal en cultuur van het buurland Duitsland en krijgen onderwijs in de buurtaal Duits als tweede vreemde taal.
- bedoelen we met 'streektaalonderwijs' leerlingen maken kennis met de taal en cultuur van Drenthe en krijgen onderwijs in de streektaal Drents.
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of personeel NHL Hogeschool. Report Abuse