KAFA válogatás 1.
A 11. Koreai Filmfesztivál FÓKUSZ szekciója 2018-ban a Koreai Filmművészeti Akadémia (KAFA) rövidfilmjeire összepontosít. A KAFA-t a Koreai Filmtanács alapította 1984-ben, az iskolában filmrendezést, animációs filmkészítést, operatőri ismereteket és gyártásvezetést tanítanak. A tanulók évi 4 játékfilmet készíthetnek. Az itt készült alkotásokat rendszeresen díjazzák hazai és nemzetközi filmfesztiválokon is. A Koreai Filmművészeti Akadémia az ország vezető filmiskolája, egykori diákjai alkotják a kortárs koreai filmszakma magját.

2018. 11. 07. (szerda), 17:00
Art+ Cinema (1074 Budapest Erzsébet krt. 39.)
12 éven felülieknek

---

Ne lépj ki a házból!
Don't Step Out of the House / 남매의 집

2009 / 43 perc / magyar felirat

Rendező JO Seong-hui

Egy szegény kisfiú és kishúga egy alagsori lakásban élnek. Egy nap idegenek hatolnak be hozzájuk, és megfenyegetik őket.

Fesztivál részvétel
2009 escannes-i fesztivál,Cinéfondation3. díj
2009 Mise-en-scène Rövidfilmfesztivál, Nagydíj
2009 Dubai Nemzetközi Filmfesztivál, rövidfilm kategória – zsűri különdíja

---

Szöul holdja
The Moon of Seoul /서울의 달

2016 / 22 perc / magyar felirat

Rendező JANG Ikje

Tongcshan egy raktárban dolgozik, és arról álmodozik, hogy Sanghajban árulhasson ruhákat. Öccse, Csiphjong bemutatja Tongcshant a kínai Mei Meinek, akivel hamar összebarátkoznak. Miután Mei Mei elutazik Sanghajba, főnöke megvádolja Csiphjongot azzal, hogy segített a kínaiaknak a ruhadizájnok lemásolásában.

Fesztivál részvétel
2016 Hanoi Nemzetközi Filmfesztivál

---

A köztünk lévő távolság
The Distance between Us / 윤리거리규칙

2016 / 27 perc / magyar felirat

Rendező LEE Jeong-gon
A Szondok Művészeti Középiskola bevezeti az „erkölcsi távolsági szabályt”, amely tiltja a fiúk és a lányok közötti fizikai érintkezést. Az új szabály miatt az iskola azt tanácsolja egy 700 napja együtt járó fiatal párnak, hogy váltsanak középiskolát.

Fesztivál részvétel
2016 Puszani Nemzetközi Filmfesztivál
2016 Hanoi Nemzetközi Filmfesztivál


REGISZTRÁCIÓ:
A belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet, 1 fő egyszerre csak 1 főt regisztrálhat. Az itt megadott adatokat a Koreai Kulturális Központ az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeli, és kizárólag az esemény szervezéséhez használja fel, az eseményt követően pedig törli.

Név *
Your answer
E-mail cím *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Koreai Kulturális Központ. Report Abuse - Terms of Service