Edukacije "MOVE - savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja"
''MOVE – savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja“ je edukacija za stručnjake koji rade s mladima s općim ciljem smanjenja pojavnosti eksperimentiranja i konzumiranja legalnih i ilegalnih sredstava ovisnosti te razvoja bihevioralnih ovisnosti od strane mladih na području Splitsko - dalmatinske županije.

U sklopu projekta ''Snaga je u meni'' namijenjenog jačanju vještina djece u riziku, stručnjaci koji rade s njima proći će „MOVE“ edukaciju koja se temelji na iskustvima iz različitih terapijskih koncepata o promjeni stavova i ponašanja koje prilagođava u kratke savjetodavne razgovore.

“MOVE” predstavlja oblik savjetovanja koji u kratkom vremenskom periodu daje dobre rezultate i koji se može primjenjivati u različitim situacijama. Edukacija se provodi tijekom tri dana u 12 modula, za grupu od 12 korisnika.

Metodom radionice edukaciju vodi licencirani trenerski par, stručne suradnice udruge Mentor – Silvana Nikolić, dipl. sociologinja i dr. sc. Igna Brajević Gizdić, dr. med. spec. psihijatrica.

Sudjelovanjem u trodnevnoj edukaciji korisnici, x, povećat će znanja i vještine za vođenje kratkih savjetodavnih razgovora s mladima rizičnih ponašanja. Upoznat će se s transteoretskim modelom promjene ponašanja te steći vještine za postupanje u slučaju otpora. Osvijestit će osobne stavove o konzumaciji droga koji mogu blokirati savjetodavni razgovor te razumjeti dinamičnost procesa promjene ponašanja i motiviranost za promjenu. Korisnici će također steći vještine potrebne za redukciju ambivalencije i jačanje motiviranosti za promjenu ponašanja, razviti empatijske strategije u vođenju savjetodavnog razgovora i vještine potrebne za jačanje odgovornosti i donošenje odluke o promjeni ponašanja. Razumjet će pojam diskrepancije i razviti vještine za otkrivanje i integriranje diskrepanci u savjetodavnom razgovoru.

Podršku u primjeni stečenih znanja i vještina u svakodnevnom radu s mladima, korisnici će primiti putem organiziranih booster grupnih podrški koje će se periodično održavati u prostoru udruge Mentor.

Edukacija će se održati od 2020. u hotelu Svpetrvs u Supetru na otoku Braču.

Sudjelovanje na edukaciji, put, smještaj i hrana besplatni su za sve sudionike. Svi sudionici bit će smješteni u jednokreventim sobama te će se edukacija odraditi u skladu sa svim mjerama zaštite od pandemije Corona virusa.

Prijave traju od 27.08. do 15.09. nakon čega ćemo (do 20.9.) odabrane sudionike obavijestiti putem e-maila.

Projekt se provodi uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Ime i prezime *
Kontakt broj *
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Zvanje i zanimanje *
Radno mjesto *
Grad/ mjesto zaposlenja *
Dodatne edukacije *
Motivacija za sudjelovanje *
Ukratko objasnite zašto želite sudjelovati u projektu MOVE - savjetodavni rad s mladima rizičnih ponašanja.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy