Ideiglenes Befogadás - Nyúlmentés
A mentett nyuszik alapítványi gondozásba kerülése az ideiglenes befogadókon keresztül valósul meg.
Ha szeretnél te is "idi" lenni, kérünk töltsd ki az alábbi űrlapot!

Az ideiglenes gazdi az általa ideiglenesen befogadott nyusziért felelősséget vállal, az állattartási kötelezettségeinek eleget tud tenni, illetve az állattartási körülményei megfelelőek. A nyuszit az Első Nyúlmentő Alapítvánnyal egyeztetett módon eteti és tartja.

Ideiglenes befogadás feltételei:

- Az első pár napban a nyuszik nyugodt, csöndes helyre kell tenni és hagyni kell, hogy hadd szokja az új környezetét!

- Az általunk javasolt étkeztetést kell használni a mentett nyuszi gondozásakor (sok széna mellé napi kétszer kis maréknyi táp). Tiltólistás zöldség nálunk a saláta, paradicsom, uborka. Ezt kifejezetten kérjük, hogy ne add a mentett nyusziknak. Gyümölcsöt maximum heti 1 alkalommal, zöldséget két vagy három naponta, és répát se nagyon. De ha ezeket valaki nem adja nekik az sem baj.

- Ha bármi gond van, valamiben nem biztos a befogadó, akkor nekünk kell szólni és megbeszéljük a további teendőket. (pl. ha bármi szokatlan van a nyuszival, privátban vagy telefonon vegye fel velünk a kapcsolatot. Ha gubbaszt a nyuszi nincs bogyó stb., azonnal orvoshoz kell menni.)

- Javasolni szoktuk a karantént. Ehhez külön helység kellene a saját nyuszitól, mindkét nyúl érdekében. Ehhez anyagunk fent van a honlapunkon is és a jegyzetek közt a Facebookon.

-Frissen bekerülő egyedeknél érdemes megnézni, hogy bolhás-e, ha igen Adventege spot on-nal kell lekezelni a 10 hetesnél idősebb nyuszikat. Illetve 3 napos Ferdocat kúrát kell tartani a féregtelenítés miatt. Egyeztetni a kúráról a mentés tagjaival kell.

- A karantén 2 hete alatt mindenképpen külön helység kell a mentett állatnak. Ilyenkor nem baj ha csak a ketrecben vagy kifutóban tartjuk, a lényeg, hogy az adott területet jól tudjuk fertőtleníteni. Ilyenkor az elsődleges szempont, hogy ne történjen nagy baj és védjük a saját és mentett állatot is. Ha a karantén letelte után egészségesnek nyilvánítja az orvos, akkor mehet egy olyan helyre, ahol szocializálódni is tud.

- Az ideiglenes befogadó vállalja, hogy minimum heti rendszerességgel beszámol a gondozásában lévő nyuszi állapotáról, fotók / videók küldésével segíti a munkánkat! Kérlek, ezt a részt vedd komolyan, hiszen a nyuszi gazdisodása szempontjából létkérdés, a megfelelő minőségű fotók publikálása.

Mi a teljes ellátást, orvosi költségeket fedezzük az Alapítvány nevével és címével ellátott számla ellenében. (Természetesen, ha a befogadó ezzel a mentett nyuszit kívánja támogatni, azt nagyon megköszönjük.) Ez utóbbihoz szívesen vesszük, ha az ideiglenes gazdi el tudja vinni esetleg oltatni, vagy ha bármi baj van, akkor orvoshoz a jövevényt.

Támogató állatorvosaink a XIII. kerület, Exopet Állatgyógyászati Centrumban vannak. Ha nem megoldható ide elvinni a nyuszit,, akkor vagy segítünk a szállításban képességeinkhez mérten, vagy más nyuszis orvoshoz kell vinni, de mi mindenképpen csak számla ellenében tudjuk más orvos ellátását kifizetni!
Fontos, hogy esetleges műtét után a nyuszit minimum 10 napig ne tegyük ki semmiféle stressz hatásnak (ilyenkor próba társítani sem szabad!!!)
- Megkérjük a befogókat, hogy kövessék figyelemmel az oltás esedékességét ha náluk van az oltási könyv.
Pestorin Mormiynál mindig kell első oltás után 3-4 héttel egy ismétlőoltás az alapimmunizáláshoz! Ezután a PM-et már csak félévente kell ismételni. A Nobivac kombinált oltás esetében nem kell ismétlő az alapimmunizáláshoz, és évente kell vinni a nyuszit oltatni.

Ketrecet és felszerelést is természetesen biztosítunk, ha szükséges.

Ha az ideiglenes befogadó jelzi, hogy szeretné megtartani az általa gondozott nyuszit, az örökbefogadás alkalmával ugyan elsőbbséget élvez, de az ő esetünkben sem tud az alapítványunk eltekinteni az oltás és ivartalanítás árának megtérítésétől. Ez fontos ahhoz, hogy a többi nyuszi egészségügyi ellátását hosszútávon biztosítani tudjuk.FIGYELEM!
Az àgy elé, ketrec elé és a ketrecre is ha lehet tegyél valamilyen szőnyeget, ha leugranak/kiugranak a nyuszik akkor ne történjen valami baj, ne csússzanak meg. Volt egy csùnya baleset, pedig a nyuszi csak egy alacsony kutyàskosàrból ugrott ki és eltörte a sajàt gerincét. El kellett altatni. Törések a ketrecről való leugráláskor fordulhatnak elő hirtelen megugrik valami miatt, beszorul a lába). Előzzük meg ezeket a baleseteket.

Minden ideiglenes csak a saját felelősségére engedheti össze a saját nyuszijával az alapítványi nyuszikat!
Ha nem akarja megtartani, akkor ez teljesen felesleges és értelmetlen!!! Veszélyezteti mindkettőt azzal, hogy felesleges stressznek teszi ki, mely szerencsétlen esetben rosszul is végződhet...


FONTOS!!!
Kedves Ideiglenes befogadóink!

Tudjátok, hogy nélkületek nagyon nehéz lenne nekünk, mivel nincs saját telephelyünk, ahol a mentett nyulakat el tudjuk szállásolni a karantén, illetve a gazdihoz költözés pillanatáig.

Mint tudjátok, a nyulakat többségben lemondó nyilatkozat ellenében tudjuk fogadni, majd ideiglenes befogadónál, azaz nálatok elhelyezni. A lemondó nyilatkozatban a Nyúlmentő Alapítvány javára mondanak le az adott állatról, így kerül a mi gondozásunkba/tulajdonunkba a nyilatkozatban leírt állat.

A Nyúlmentő Alapítvány tagjai tapasztalt nyúltartókból tevődik össze, ami azt jelenti, hogy tudjuk, hogy egy nyúlnak mi a létszükséglete, mire kell vigyázni, hogy kell oltani, és baj esetén hova kell velük fordulni.

Többször is ismételjük magunkat, amikor azt írjuk/mondjuk, hogy ha bármi gond van, vagy kérdés, akkor HOZZÁNK forduljatok első sorban. Ez azért fontos, mert a nálatok ideiglenesen elhelyezett állat nem a ti tulajdonotokban van, csupán megőrzésre van nálatok, a tulajdonos ilyenkor a mentés, nem véletlen, hogy mi intézzük az örökbeadást , és a leendő gazdikkal való kontaktot is.

Ismételten szeretnélek megkérni titeket, hogy ha bármilyen kérdésetek van(oltás, etetés,stb..), vagy bármilyen probléma akad a nálatok lévő nyúllal kapcsolatban, akkor elsősorban minket keressetek meg! Mindenkinek fogunk válaszolni, és a lehető legjobb megoldást keressük majd!

Köszönjük a megértéseteket és az együttműködéseteket!
Ahol elértek minket:
nyulmentes@gmail.com ,
facebook oldalon privát üzenetben,

Meier Krisztina 06 20 337 25 37
Mód Péter 06 70 318 0986
Ideilenes befogadó neve: *
Your answer
Város: *
Your answer
Kerület *
Your answer
Utca, házszám: *
Your answer
Telefonszám: *
Your answer
Emailcím: *
Your answer
Elmúltál már 18 éves?
Van valamilyen mentális betegséged?
Volt már nyuszid? *
Saját nyuszik száma: *
Milyen nemű nyuszid/nyuszijaid vannak? *
Required
Hogyan tartod őt/őket, mennyit engeded ki? *
Your answer
Mivel eteted őt/őket? *
(Kérünk légy részletes!)
Your answer
Milyen almot használsz? *
Your answer
Milyen gyakran cseréled az almot? *
Your answer
Mennyi nyuszit tudsz ideiglenesen fogadni? *
Required
Milyen nemű mentett nyuszinál számíthatunk rád? *
Required
Elhelyezés: *
Required
Saját ketrec: *
Karantén: *
(karantén = külön légtér más nyuszitól, ideje 2-4 hét)
Milyen időtartamú befogadásra számíthatunk rád? *
Required
Kérjük olvasd el az ideiglenes befogadás feltételeit, menetét! *
(a fenti ismertető leírásban található)
Egyéb megjegyzés:
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy