Приключенски дни през пролетната ваканция 2024 - Форма за записване
Всяка сутрин от понеделник до петък ще поемаме на лов за приключения и тайни, а вечер ще се връщаме у дома нацапани и уморени, за да разкажем къде сме били, какво сме преживяли и какво сме открили. Ще посетим чудни места, останали встрани от забързаното ежедневие на града. Ще се запознаем с магичните и вълшебни кътчета на Искърския пролом.
Всеки ден ще има тема, свързана с поведението ни, оцеляването и придвижването ни сред природата, както и с уменията ни да бъдем екип, да се разбираме, да учим заедно и да се забавляваме.
Ще ви трябва малка раница, бележник, бинокъл, щипка смелост и цялото любопитство, което имате. Ще бродим по тайни пътеки и каньони, ще откриваме скрити водопади, ще влизаме в пещери, ще пътуваме с влак, ще има и по някоя и друга лудория, ще научим много за природата, която ни заобикаля, ще бъдем задружни, ще видим как може да си помагаме, да не се разправяме и да се смеем заедно. Ще научим за картите и компасите, пътеките и знаците, ще се губим понякога – ще изследваме непознати места. Ще се учим как да оцеляваме сред природата, от какво да се пазим и как да я пазим.

4 дни без устройства в ръцете навън сред природата за ползотворна и качествена почивка от градската среда.

Място: в близост до София: Искърското дефиле
Дати: 1 – 5 Април 2024г.
Възрастова група: 8 – 12г.
Цена: – 390лв за 5 дни или 90лв на ден за избрани 1, 2, 3 или 4 дни

Ден 1 (1 април) Бовска Скакля. Пътуваме с влак през Искърското дефиле. Устремили сме се към водопада Бовска Скакля и Вазовата еко пътека. Това е първият ни откривателски поход – денят, в който се опознаваме, свикваме едни с други и определяме правилата на групата си. Ще имаме много игри, реки за прескачане, първи уроци за придвижване сред природата и безопастност, първи примери по задружност и екипност – как се придвижваме в група, за какво внимаваме, как се пазим едни други.
Водопадът е над 120м и е място, около което ще открием важен за нашата група ресурс. Пътеката ще изкачим за около 2 часа, тя се вие около водопада през красива гора особено подходяща за нещотърсачество, и въжени препятствия над реката, както и за всякакви игри и весели предизвикателства. Гледката, която ще се разкрие пред нас от върха на пътеката е вълшебна.

Ден 2 (2 април) Лакатник.
Пътуваме с влак през Искърското дефиле, Лакатник – изследователски ден. Опознаваме Лакатнишките скали, пещери, реки и закътани поляни. Мястото е изпълнено с тайни пътечки, скрити водопади, виещи се планински реки, много скали, пещери и тайни, тайни, тайни. Учим се да оцеляваме, да си помагаме и да ползваме екипировката. Правим карта, търсим знаци, намираме висящата алпийска къщичка над скалите, изследваме и описваме “Вражите дупки“, въжените мостове над реката и ще трябва да се върнем. Ще ни стигне ли денят за всичко това?

Ден 3 (3 април) Лакатник.
Пътуваме с влак през Искърското дефиле, Лакатник. Разглеждаме входа и описваме “Ръжишка“ пещера – природна забележителност, населявана от предшествениците ни отпреди 40 000г. Правим карта на археологически обект и изследваме пластовете.
Следващата задължителна спирка е пещера Темната дупка – система на няколко етажа, прорязана от няколко реки. Има си собствени водопади и езера – един малък скрит подземен свят с интересна микрофлора и фауна. Ще навлезем в тъмното, за да си помагаме и да се пазим. Ще научим много за подземните обитатели, ще направим карта и ще скрием нещо, което само ние ще знаем къде е.

Ден 4 (4 април) Искърското дефиле – еко пътеки: Реселец и Искър – Златна Панега.
Пътуваме с микробус до каньона на Реселец. Това е вълшебен изгубен свят на великани, където сред скални кули и причудливи крепости ще научим и много за образуването на планетата ни, за подребата на пластовете под нас и за времето, за което са се подредили. Маршрутът ще ни отведе до природни чудеса, които ще изследваме – пещери, скални кули, лъкатушещи реки и поляни с много пролетни цветя. Има много прекрасни места, на които да спираме и да обърнем внимание на това как се придвижваме в група, как се грижим едни за други и как работим в екип. Ще го направим чрез игри.
Въоръжени с това знание се качваме на микробуса и правим кратък преход до началото на Еко пътека Искър – Златна Панега. Тук ще се разходим покрай синьо-зелените води на река Златна Панега и ще наблюдаваме наяве природното чудо по сътворението на каньон, пещера и скални чудатости.

Ден 5 (5 април) Искърското дефиле – Карлуково, пътуваме с микробус.
Карлуково е карстова местност, в която природата е сътворила чудни форми. Тук е пещерата ”Проходна” , както и още 450 пещери, закътани и скрити каньони, водопади и приказни пътечки, всяка една отвеждаща ни до приключения и предизвикателства. Ще изследваме природния феномен пещера ”Проходна” с чудните форми “Окната” – прозорец към небето във формата на гигантски очи. Ще разберем как река Искър преди милиони години е проправяла пътя си и е оставяла след себе си каньони, пещери и скални кули високи до небето.
Денят ни ще продължи в каньон „Задънен дол“. Тук ще научим много за екипировката, с която се придвижваме под земята и за обитателите на пещерите, ще работим в екип.

Храна: В рамките на курса децата се хранят с храна, подготвена от вкъщи – сандвичи, плодове, ядки и други подходящи продукти за пикник.

Екипировка: Всеки участник сам осигурява личната си екипировка – ученическа раница, подходящи дрехи и обувки.

Транспорт: Всички програми започват от София с организиран транспорт. Ще пътуваме с микробус на лицензирана транспортна фирма или с влак.
Място на тръгване: 7:50ч до входа на магазин Била на Централна гара. Прибиране: 18:15 ч на същото място.

Заплащане по банков път: Сдружение Училище за приключения Реверсо, Банкова сметка: BG15UNCR96601003349301, Основание: Приключенски дни, Име и Фамилия на дете

Документ за подпис от родител

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Родител - име и фамилия *
Родител - телефон за контакт *
Участник - трите имена *
Участник ЕГН (или ЛНЧ и дата и място на раждане). Информацията е необходима за издаването на групова застраховка. 
В кои дни желаете да запишете детето?
Специфични въпроси или проблеми, касаещи Вас или Вашето дете, за които трябва да сме уведомени:
Желаете ли изпринтено копие от документите или имате възможност да донесете вие:
Съгласен / Съгласна съм с Общите условия за записване и участие в екскурзиите и други туристически услуги и програми на туроператора Ар енд би адвентчър ООД: http://www.reverso.bg/adventureschool/general-terms/ и Политиката за обработване и защита на личните данни: http://www.reverso.bg/adventureschool/policy/
*
Required
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy