Volontiranje u omladinskom magazinu Preventeen
Molimo te da pročitaš uvodne informacije prije nego pristupiš ispunjavanju aplikacije!


Preventeen je magazin o prevenciji ovisnosti namijenjen tinejdžerima i tinejdžerkama, koji kreira 30-ak volontera i volonterki. Objavljuje se četiri puta godišnje i distribuira u tiražu od 2.500 primjeraka svim srednjim školama u BiH, omladinskim organizacijama, te putem web stranice (https://goo.gl/goJAj4).
Učesnici i učesnice u projektu kroz rad i podršku uredništva kontinuirano se educiraju i osnažuju, te istražuju omladinske probleme, s naglaskom na konkretnu situaciju u njihovom okruženju i predstavljaju ih kroz novinske tekstove i fotografije. Čitatelji i čitateljice dobivaju informacije o omladinskoj problematici u BiH, s naglaskom na pitanja ovisničkih i drugih rizičnih ponašanja, ali i pozitivne primjere o životu mladih. Tekstovi su pisani na sva tri jezika BiH, na dva pisma, u skladu sa odabirom autora/autorice, stilom privlačnim mladima.
Svake godine odabere se jedna grupa srednjoškolaca/srednjoškolki koji se nakon edukacije čije teme su: prevencija ovisnosti, novinarstvo, fotografija, komunikacija i dr. pridružuju redakciji. Izdanja Preventeena pripremaju se na zajedničkom redakcijskom sastanku koji traje jedan vikend, u Sarajevu. Tokom godine održavaju se četiri takva sastanka.
Projekt realizira Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE (www.prevencija.ba), koje radi na osnaživanju djece i mladih da grade zdravo društvo.
Ovaj poziv za volontiranje otvoren je isključivo za učenike i učenice srednje škole. Prijave se primaju do 29. 12. 2017. Na osnovu ove aplikacijske forme i zadataka u njoj, uredništvo i izdavači vršit će odabir novih dopisnika i dopisnica. Svi aplikanti/aplikantice o rezultatima će biti informirani 09. 01. 2018.
Pripremni trening, na kojem je obavezno učešće, održat će se od 18. 01. do 21. 01. 2018., u Sarajevu. Na njemu će se učesnici i učesnice pripremiti za svoju ulogu dopisnika/dopisnice Preventeena i pisat će već za naredni broj. Sve troškove (prevoz, hrana, smještaj, edukacija) snosi NARKO-NE.


Za sva dodatna pitanja možeš se javiti na email preventeen@prevencija.ba, Facebook (https://www.facebook.com/casopis.preventeen) ili mobitel 062 765 441, Andrei Mijatović ili Azri Halilović.

Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms