Request edit access
Пријава за робот маратон - понуђени роботи ЦПН
Правила такмичења
У такмичењу учествује 5 екипа, које користе роботе ЦПН-а и одређени број екипа које учествују са својим роботима. Екипа се састоји од највише 4 члана. Свака екипа има координатора, додељеног од стране организатора такмичења, задуженог да асистира екипи и надгледа динамику рада. Свака екипа мора да има изабраног вођу/представника/капитена екипе.
Величина робота је прописана и не сме да буде већа од 18 центиметара за ширину, а висина сензора на роботу би требала да буде до 18 центиметара. Пречник точкића, уколико се робот тако покреће, не би смео да буде већи од 5 центиметара.
Старт трке је у 17 часова. Сваки робот креће појединачно са старта, а неопходно је да савлада препреке, пређе стазу и стигне до дефинисаног циља. За прелазак стазе, сваки робот има максимално 5 минута, након чега је старт следеће екипе. Ово време се може скратити (тј. прекинути трка), уколико је јасно да робот не може самостално савладати препреку или стићи до циља. Свака екипа на располагању има три покушаја за прелазак стазе. Време се мери од преласка стартне линије, до преласка циљне линије за сваки од покушаја. Екипа не користи своје покушаје за прелазак стазе један за другим – у сваком кругу, имају право на један покушај. У времену између покушаја, екипа може да користи за корекције и преправке на роботу.
Стаза је линијског облика, ширине 40 центиметара и дужине 740 центиметара. Садржи старт трке, препреке које треба да се савладају и циљ трке.
Резултат екипе је одређен најбољим временом од три покушаја.
Естетски изглед робота оцењују посебне судије пре самог почетка трке. Три првопласирана робота добијају умањење времена након преласка стазе.

Сатница такмичења
Окупљање учесника (такмичари, посматрачи, остали) је до 14 часова у Мејкерс Спејсу. У периоду од 14:00 до 14:15 је отварање такмичења, упознавање учесника са сатницом и правилима такмичења, додељивање такмичара унапред одређеним екипама (за такмичаре који ће користити роботе ЦПН-а), давање смерница такмичарима и понављање правила фер плеја. За екипе, које су се пријавиле да учествују са својим роботима, још једном се понављају минимални захтеви и услови, које њихови роботи морају да задовоље.
Почетак рада на спољашњости робота и програмском коду је 14:15 часова, а завршетак је у 17 часова. У том периоду, екипама је на располагању неопходан материјал за израду, као и припремљена стаза трке, за проверу рада робота.
Старт трке је у 17 часова и одржава се према дефинисаним правилима. Трајање трке је до 20 часова, након чега је проглашење победника и додела награда.
Проглашење победника
По сређивању резултата екипа, утврђују се победници. Проглашење победника и додела награда је од 20 часова.
Прва награда је Arduino UNO комплет и часопис Елементи, док су утешне награде часопис Елементи.

Уколико се пријављујете за такмичење подразумева се да сте сагласни са овим правилима.
Име екипе *
Your answer
Вођа екипе *
Your answer
Број чланова *
Контакт е-пошта *
Your answer
Контакт телефон *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Centar za promociju nauke. Report Abuse - Terms of Service