INSCRIPCIÓ A LES PASSEJADES GASTRONÒMIQUES
Les passejades gastronòmiques són rutes pel territori que pretenen descobrir un dels aspectes més interessants del nostre patrimoni immaterial: la gastronomia.

Teniu la informació completa a la web www.passejadesgastronomiques.com

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


LES PLANTES SILVESTRES COMESTIBLES

Recuperem les delícies dels nostres avantpassats


Itinerari guiat per Uta Gritschke.

Amb aquesta passejada gastronòmica sortirem de Palma per anar cap a Binissalem, on trobarem unes delícies que van ser el "pa de cada dia" i els remeis medicinals dels nostres avantpassats: les plantes silvestres comestibles. Als receptaris d'antany es troben receptes que demostren que a les nostres Illes no només s'aprofitaven les plantes silvestres comestibles més conegudes com el fonoll, l'espàrec o la tàpera, sinó també els colissos per fer arròs, la verdolaga per afegir-ne al trempó o la vinagrella per condimentar la carn capolada.

Allò que era el menjar dels pobres, avui juga un paper cada vegada més important als plats dels restaurants més avantguardistes. T'agradaria saber quines són aquestes fulles i flors que avui ens sorprenen tant pel seu gust i els seus colors? Pot ser que algunes ja coneixes com la borratja ("pa-peixet"), les bledes silvestres o les cames roges, però hi haurà moltes d'altres com per exemple la "matavelles", "l'herba de paret", el "queixal de vella" o "l'api cavallí" que
encara et queden per descobrir. Vine a sortir amb nosaltres al camp per aprendre a reconèixer aquestes herbes i saber quan i a on es troben i com poder-les incloure a la teva alimentació per fer la més diversa i més nutritiva i a més per guanyar una altra visió de la vegetació que ens envolta! Aproximadament un 70% d'allò que creix espontàniament en els nostres camps, en les cunetes, al costat dels murs de pedra en sec i en terrenys descuidats són plantes comestibles – aprofita-les!

Les sortides tindran una duració d'unes dues hores en els que coneixerem un bon grapat de plantes caminant tranquil·lament pels camins rurals (dur calçat còmode és suficient!) aproximadament uns 3 quilòmetres (en total) i acabarem afegint al berenar que dugeu de casa tot el que haurem trobat a l'excursió i preparant una deliciosa amanida per degustar entre totes les persones participants.DATES:

Dissabte 23 de novembre 11h

Diumenge 24 de novembre 11h

Dissabte 21 de desembre 11h

Diumenge 22 de desembre 11h.Durada aproximada: 2 hores

Idioma: Català

Preu: ITINERARI 15€ per persona​


Només es realitzaran les visites amb un mínim de 10 inscrits.


PER FAVOR, OMPLIU UNA BUTLLETA PER PERSONA. GRÀCIES.

SI HO PREFERIU PODEU FER LA INSCRIPCIÓ PER TELÈFON AL 971 718786

SI VOLEU RESERVAR UNA VISITA PER A UN GRUP DE PERSONES EN ALTRES DATES (poden ser en català, castellà, anglès o alemany) CONTACTAU AMB:
Tres Cultura c. Corderia, 15 baixos. 07002 Palma Telèfon 971 718786
trescultura@gmail.com

Nom i llinatges *
Your answer
Correu electrònic *
Your answer
Telèfon de contacte *
Your answer
Quin dia vols assistir? *
Required
COMENTARIS. Si ens voleu indicar alguna particularitat de la vostra inscripció ho podeu fer aquí (per exemple si teniu un val de regal per una passejada gastronòmica)
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy