Tenzin Wangyal Rinpocse: A hat világ gyakorlata 2018. szeptember 7-8-9.
REGISZTRÁCIÓ (KÉRJÜK, CSAK EGYSZER TÖLTSD KI, HA KORÁBBAN MÁR REGISZTRÁLTÁL NEM SZÜKSÉGES ÚJRA KITÖLTENI! )
Email address *
Név *
Your answer
Adatkezelési hozzájárulás *
Required
INFORMÁCIÓK A REGISZTRÁCIÓVAL KAPCSOLATBAN
REGISZTRÁLNI MÁR CSAK SZOMBAT ÉS VASÁRNAPRA LEHET, MIVEL A PÉNTEKI BEVEZETŐ ELŐADÁSRA (18.00 - 20.00) MEGTELTEK A HELYEK. EZEN A NAPON FACEBOOK ÉLŐ KÖZVETÍTÉST TERVEZÜNK.

A jelentkezéshez kérjük, töltsd ki az űrlapot. Az űrlap elküldése után azonnal automatikus válaszüzenet érkezik a megadott emailcímre, az űrlapon szereplő információkkal, valamint a jelentkezés során megadott adatokkal.
Kérjük, segítsd a szervezést azzal, hogy csak egyszer töltöd ki az űrlapot, így elkerüljük a duplikációkat. Ha nem kapsz automatikus válaszüzenetet a Google Űrlapoktól, akkor valószínűleg nem érvényes emailcímet adtál meg, ezért kérünk ügyelj a pontos emailcím begépelésére.

Felajánlás a tanításra:
Az egész programra előzetes regisztrációval: 19 000 forint (előzetes regisztráció nélkül a helyszínen 25 000 Ft)
A regisztráció 9 000 forint felajánlás előzetes elutalásával válik érvényessé.

Regisztrációd véglegesítéséhez az adományt kérjük az alábbi módon utald:

Bank: MagNet Bank
Kedvezményezett neve: Ligmincha Magyarország
Kedvezményezett számlaszáma: 16200151-18532614
Közlemény: ADOMÁNY / az adományozó, azaz a résztvevő teljes neve, vagy nevei
Összeg: 9 000 Ft/fő

Külföldről történő utaláshoz:
IBAN számlaszám: HU40 1620 0151 1853 2614 0000 0000
S.W.I.F.T. BIC: HBWEHUHB

A felajánlás fennmaradó része (10 000 Ft) a helyszínen regisztrációkor készpénzben fizetendő.

(CSAK AKKOR UTALJ HA KITÖLTÖTTED ÉS ELKÜLDTED AZ ŰRLAPOT, KÜLÖNBEN NEM TUDJUK AZONOSÍTANI A BEFIZETÉSED!)

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az adományként előre utalt összeget, amennyiben törölnéd a regisztrációdat, vagy a tanításon nem tudsz résztvenni, a későbbiekben már nem áll módunkban visszautalni. Ha helyetted más el tud jönni, úgy az ő nevére átvezetjük a regisztrációt.

Ha megtörtént az előleg átutalása, mindenképp visszajelzünk Neked regisztrációd sikerességéről.

A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt csak a regisztráció során visszaigazolt jelentkezőknek tudjuk garantálni a részvételt, illetve az étkezést.
A pénteki bevezető előadásra az első 180 főnek tudunk helyet biztosítani. - REGISZTRÁLNI MÁR CSAK SZOMBAT ÉS VASÁRNAPRA LEHET, MIVEL A PÉNTEKI BEVEZETŐ ELŐADÁSRA (18.00 - 20.00) MEGTELTEK A HELYEK. EZEN A NAPON FACEBOOK ÉLŐ KÖZVETÍTÉST TERVEZÜNK.

Az ebédlehetőségről és árakról a későbbiekben küldünk tájékoztatást.


A HAT VILÁG GYAKORLATÁRÓL
Tibet és a Zsang Zsung Birodalom ősi hagyománya, a bön szerint a szamszarikus létforma hat létbirodalomból épül fel, amelyek az öt méregből keletkeznek. A haragból a pokol, a ragaszkodásból a sóvárgó szellemek (préták) világa, a nem-tudásból/tompaságból az állatok világa, míg az irigységből az emberek, a gőgből pedig a hadakozó félistenek birodalma. A hatodik, az istenek világa az öt méreg egyfajta egyvelege, amelyet a saját magas állapotához való finom ragaszkodás és lustaság jellemez.

A bön és buddhista hagyományok szerint senki nem érheti el a megvilágosodást, ameddig nem tisztul meg a hat világot generáló negatív érzelmektől, ezért ez a gyakorlat minden tibeti hagyományvonalban kiemelt jelentőségű, és közvetlenül a felébredésre irányul, azonban már ezt megelőzően is képes arra, hogy gyakorlója számára egy nyitottabb, tudatosabb és szabadabb életet biztosítson.

Ez a gyakorlat a szenvedés gyökérmérgeire, azaz a hat romboló érzelemre összpontosít, amely akadályozza a megvilágosodást. Ezek: a harag, a mohóság, a nemtudás, a féltékenység, a gőg és a lustaság. A meditáció során a szokássá vált mintáinkra nézünk rá, felismerjük, tudatosítjuk őket, hogy azok ne irányítsanak minket öntudatlanul. Ezután a Buddhák megvilágosodott energiáit segítségül hívva megtisztítjuk a mintáinkat, majd a szeretet, a nagylelkűség, a bölcsesség, nyitottság, nyugalom és együttérzés ellenszerével átalakítjuk azokat. Őszinte motivációt hozunk létre, hogy velünk együtt minden érző lény szabaduljon meg a szenvedéstől. A hat világ gyakorlata mély gyógyító és átalakító hatással bír, és hagyományosan a dzogcsen kontempláció bevezető gyakorlataként végzik.

Tenzin Wangyal Rinpocse – közösségünk meghívását elfogadva – az idei tanításában ebbe a gyakorlatba vezeti be a résztvevőket, olyan módon, hogy a nyugati hallgatóság számára befogadható és elsajátítható legyen, és ne csupán egy érdekes kaland maradjon, hanem a későbbi mindennapok meghatározó spirituális ösvényévé váljon.

Szeretettel várunk mindenkit Tenzin Wangyal Rinpocse budapesti tanításán, ahol a résztvevők megtapasztalhatják, hogy a fizikai mozdulatok, a légzés, a mantra, a képek és a meditáció milyen mélyen képesek megtisztítani karmikus mintáinkat, illetve hogyan támogatják a gyógyulást, miközben az öröm és boldogság forrásában, azaz tudatunk valódi természetében időzünk.


A TANÍTÁS TERVETETT PROGRAMJA:*

2018.09.07. Péntek:
18.00 – 20.00: Bevezetés
(maximum férőhely 180 fő: a személyes részvétel lehetőségét a regisztráció sorrendje határozza meg. Helyszín: Kupolaterem I. emelet.)

2018.09.08. - Szombat:
9. 30 – 11.00: Tanítás és gyakorlás
11.00 – 11.30: Szünet
11.30 – 13.00: Tanítás és gyakorlás
13.00 – 14.30: Ebédszünet
14.30 – 16.00: Tanítás és gyakorlás
16.00 – 16.30: Szünet
16.30 – 18.00: Tanítás és gyakorlás

2018.09.09 - Vasárnap:
9. 30 – 11.00: Tanítás és gyakorlás
11.00 – 11.30: Szünet
11.30 – 13.00: Tanítás és gyakorlás
13.00 – 14.30: Ebédszünet
14.30 – 16.30: Tanítás és gyakorlás, átadása (lung) és áldás

*A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A tanítás pontos témáját, az előrehaladás mértékét Rinpocse határozza meg.

A tanítás angol nyelvű lesz magyar tolmácsolással.

SZERETNÉK A PÉNTEKI BEVEZETŐ ELŐADÁSON IS RÉSZT VENNI (Az első 180 fő részére tudunk férőhelyet biztosítani pénteken - REGISZTRÁLNI MÁR CSAK SZOMBAT ÉS VASÁRNAPRA LEHET, MIVEL A PÉNTEKI BEVEZETŐ ELŐADÁSRA (18.00 - 20.00) MEGTELTEK A HELYEK. EZEN A NAPON FACEBOOK ÉLŐ KÖZVETÍTÉST TERVEZÜNK. ) *
Required
SHENLA ODKAR, A HAT VILÁG GYAKORLATÁNAK LÉNYEGI BUDDHÁJA
TENZIN WANGYAL RINPOCSE
TENZIN WANGYAL RINPOCSÉRŐL
Tenzin Wangyal Rinpocse egyike a kevés Nyugaton élő bön mesternek. Folyékonyan és jól beszél angolul, így mély bölcsességét és az ősi tibeti tanításokat érthető és világos stílusban képes átadni úgy, hogy a nyugati emberek használni tudják azokat mindennapi életükben.
Rinpocse Indiában, Amritsarban született 1959-ben, miután a szülei a kínai megszállás elől elmenekültek Tibetből. Tíz éves korában avatták szerzetessé az indiai Dolanji mellett található Menri Kolostorban. Tanításokat kapott buddhista és bön mesterektől egyaránt, és elérte a Geshe fokozatot, amely a legmagasabb tanulmányi fokozat a hagyományos tibeti kultúrában.
Elhivatott vezetőként Rinpocsének közel 25 év tapasztalata van a nyugati világban élő gyakorlók vezetésében. 1991 óta az Egyesült Államokban él, ő a virginiai Charlottesville-ben lévő Ligmincha Intézet alapítója és spirituális vezetője. A szervezet (www.ligmincha.org) célja az ősi Tibet és a Zsangzsung Birodalom tanainak, művészetének, tudományának, nyelvének és irodalmának megőrzése.
A TANÍTÁS HELYSZÍNE
MOM Kulturális Központ

Budapest, Csörsz u. 18, 1124
Térkép: https://goo.gl/maps/ZdgegTMoc6T2

A pénteki bevezető tanítás: Kupolaterem (férőhely korlatázott maximum 180 fő)
Szombat-vasárnap: Színházterem

ÉRDEKEL AZ EBÉDLEHETŐSÉG A HELYSZÍNEN (árakat és menü információt később küldünk) *
A LIGMINCHA MAGYARORSZÁGRÓL
A Ligmincha Magyarország – Bön Buddhista Egyesület a Tenzin Wangyal Rinpocse által 25 évvel ezelőtt alapított Nemzetközi Ligmincha tagjaként a bön buddhista hagyomány élő megőrzését, valamint autentikus gyakorlását tűzte ki céljául, Rinpocse útmutatásai alapján. Közösségünk a Jakab Katalin által elkezdett missziót folytatva végzi tevékenységeit A Tan Kapuja Buddhista Egyház tagközösségeként, de 2016 óta már önálló egyesületi formában is.

A Ligmincha Magyarország elsődleges célja, hogy Rinpocse tanításait elérhetővé tegye a magyar érdeklődők számára, ezzel segítve őket, hogy felismerjék lényegiségük határtalan természetét, valamint támogatva a bön buddhista hagyomány fennmaradását a a XXI. században.

Tevékenységeink:
Rendszeres gyakorlások szervezése
Tenzin Wangyal Rinpocse internetes tanításainak szinkrontolmácsolása, valamint a tanítások elérhetővé tétele a közösség Facebook vagy a Youtube csatornáján keresztül.
Autentikus bön buddhista tanítók meghívása, és tanítások/átadások szervezése.
Tenzin Wangyal Rinpocse könyveinek fordítása és kiadása
További információ: www.facebook.com/ligmincha.hungary/ www. ligmincha.hu

SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI A LIGMINCHA MAGYARORSZÁG PROGRAMJAIRÓL *
Required
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms