Nyílt levél dr. Gémesi Györgynek, Gödöllő város polgármesterének

Tisztelt Polgármester Úr!

Az elmúlt napokban Ön több olyan kijelentést is tett nagy nyilvánosság előtt, amelyek a jelenlegi veszélyhelyzetben kimondottan károsak és felelőtlenek. A koronavírus-járvány egy nagyon is létező, újfajta kihívás mindannyiunk számára, amelynek terjedését csak összefogva, közösen munkálkodva fékezhetjük meg. Ön az elmúlt napokban többször is a mára világjárvánnyá is minősített járvány létezését is megkérdőjelezte, félretájékoztatva ezzel Gödöllő lakosságát. Jelenleg az emberélet megvédése a legfontosabb feladatunk, ezért kérjük, hogy a járványt bagatellizáló kijelentéseit azonnal vonja vissza, és felelős városvezetőként tájékoztassa Gödöllő lakosságát!

Szükségesnek tartjuk továbbá azonnali gazdasági-, egészségügyi intézkedéscsomag foganatosítását a város lakosságának érdekében, az alábbi pontok szerint:

1. A járvány terjedésének megakadályozására elengedhetetlen a köztéri játszó- és közösségi terek azonnali bezárása! Sajnálattal tapasztaltuk, hogy Ön nagyon vonakodva hajtotta végre az óvoda- és bölcsődebezárást, sőt, az Operatív Törzs ajánlásaival szöges ellentétben, még a minap is a játszóterek látogatására buzdított.

2. Szükséges a Kalória Nonprofit Kft átszervezése, az étel-házhozszállítás megoldása elsősorban gyermekek és idősek részére, ennek érdekében szabadítson fel humán erőforrást a polgármesteri hivatal és a város által fenntartott intézmények technikai állományából, részükre biztosítson megfelelő hatékonyságú védőfelszerelést.

3. Kérjük, hogy a járvány későbbi fázisaira tekintettel, erősítse meg a polgári védelmet és szervezze meg az idősek ellátását, valamint azonnal kezdje el kiépíteni az informatikai hátterét annak, hogy mindenki regisztrálni tudjon, aki rászorul a segítségre Gödöllőn!

4. Tekintettel az éttermek és boltok nyitva tartásának központi korlátozására, határozatlan ideig függessze fel a fizetőparkolási rendszert a város teljes területén, ami az ügyintézés hatékonyabb működésében is segít.

5. A Városháza Szabadság tér 6. szám alatti épületének átépítésére és bővítésére a város idei költségvetésében elkülönített 700 millió forintos összeg kerüljön az általános tartalékba. Ezzel egyidejűleg a beruházás kapcsán kiírt közbeszerzési eljárást a képviselő-testület minősítse eredménytelennek!

6. A Városháza átépítésére és bővítésére elkülönített, majd az 5. pontban foglaltak szerint általános tartalékba helyezett 700 millió forintos összegből működési támogatást kell biztosítani az Ön által működtetett, és a működőképesség határára sodródott Tormay Károly Egészségügyi Központnak a sürgősségi betegellátás (sebészet, szemészet, bőrgyógyászat, fül-orr-gégészet) visszaállítása érdekében, hogy 65 év alatti szakorvosokat lehessen teljes-, vagy akár részmunkaidőben foglalkoztatni.

7. A képviselő-testület függessze fel a 2020. év második félévére kivetett kommunális adó beszedését! A gödöllői háztartásoknak hamarosan minden forintra szükségük lesz.

8. A polgármesteri hivatal adóirodájának munkatársait is bevonva, vizsgáltassa meg, hogy – a kötelezően ellátandó feladatok színvonalának megtartása mellett – milyen mértékű nettó árbevételre emelhető fel a mostani nettó 2 millió forintos iparűzési adómentességet biztosító összeghatár a gödöllői mikro- és kisvállalkozásokra vonatkozóan. Ennek megfelelően a képviselő-testület módosítsa legalább az idei évre az adófizetési mentesség mértékét az iparűzési adóról szóló rendeletben.

Jelen válsághelyzetben mindannyiunk közös felelőssége Gödöllő városának erkölcsi-, egészségügyi-, gazdasági jólétének biztosítása, amihez jelen levél aláírói minden létező segítséget megadnak pártállástól függetlenül, mert most az összefogás és az emberélet az első, hiszen csak az összetartó és politikamentes közösségek akadályozhatják meg a még nagyobb veszély kialakulását.

Gödöllő, 2020. március 19.

Tisztelettel:

(Figyelem! Az aláírók adatait harmadik félnek nem adjuk ki, a neveket azonban megjelentethetjük felületeinken!)
Teljes név *
Your answer
Foglalkozás / beosztás *
Your answer
Lakhely *
Your answer
E-mail cím *
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy