Poziv za učešće u programu Prilike (Opportunities)
ADP-Zid implementira program Prilike uz podršku UNICEF-a u Crnoj Gori i finansijsku podršku Fondacije TUI Care. Program Prilike ima za cilj da omogući adolescentima u Crnoj Gori, koji imaju 17-19 godina i trenutno pohađaju 3. i 4. razred srednje škole, učešće na praktičnoj obuci i job-shadowingu, kako bi saznali više o potencijalnim mogućnostima za razvoj karijere i pripremili se za tržište rada.

Nakon uspješne realizacije pilot programa Prilike u 2016. godini, uz podršku 55 kompanija u Crnoj Gori koje su ugostile 700 adolescenata, ovom prilikom želimo da pozovemo kompanije i organizacije civilnog društva da učestvuju u novom ciklusu programa koji će se realizovati tokom 2021. godine.

Pozivamo vas da učestvujete u programu i pružite Priliku adolescentima da u vašoj kompaniji/organizaciji civilnog društva učestvuju u job shadowing ili programu praktične obuke u trajanju od 2 dana do 2 nedjelje, u kontinuitetu a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta i interesovanja vaše cijenjene kompanije/organizacije. Vaša kompanija/organizacija se može opredijeliti da ugosti jednog/jednu ili više adolescenata i adolescentkinja u različitim sektorima ili da pruži sveobuhvatno iskustvo tokom praktične obuke ili job-shadowinga.

Kompanije i organizacije civilnog društva u Crnoj Gori su prepoznate kao značajan resurs za osnaživanje adolescenata u pogledu odabira karijere, pružajući im kontinuiranu podršku za učešće u ličnom, ali i razvoju društva. Vaša podrška programu Prilike predstavlja i značajan doprinos poboljšanju položaja adolescenata, njihovom daljem razvoju, učešću na tržištu rada i u društvenim procesima, ali i opredijeljenost da budete inkluzivni i otvoreni za ideje i društveni razvoj oko 85.000 adolescenata i adolescentkinja u Crnoj Gori.

Rok za prijavu je 25. oktobar 2021. godine.

Molimo vas da nas za sve dodatne informacije o programu Prilike i vašem potencijalnom učešću kontaktirate putem e-maila na: Sanda Rakočević - sanda.rakocevic@gmail.com; Mirela Kalamperović - voc@zid.org.me ili telefonom na 020/207 – 130 svakog ponedjeljka do petka od 8-16 časova. Potrudićemo se da zakažemo telefonski poziv ili sastanak u skladu sa vašim predlogom.

Srdačno,
ADP-Zid
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy