Registratieformulier jaarcongres VNVNG: Afval bestaat niet!
Afval bestaat niet!
De circulaire economie in de vroegmoderne Nederlanden

Jaarcongres Vlaams-Nederlandse Vereniging voor Nieuwe Geschiedenis
29 oktober 2021

In samenwerking met de Vrije Universiteit, het Environmental Humanities Centre en Clue+ (https://environmentalhumanitiescenter.com/)


De Nederlandse en Vlaamse overheden willen naar een circulaire economie in 2050 (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/circulaire-economie; https://vlaanderen-circulair.be/nl). Dat voornemen vormt een goede aanleiding om te onderzoeken hoe circulair de steden en de landbouw eigenlijk waren vóór de industrialisatie. Hoe was het hergebruik van afval en restproducten geregeld? Wat was de waarde van oud papier, textiel, bouwmaterialen of mest, en wat deed men ermee? In hoeverre kan ook worden gesproken van een andere cultuur en appreciatie rond afval en tweedehands materiaal?

Tijdens het Jaarcongres 2021 zullen de sprekers niet alleen het ‘hoe’ uit de doeken doen van recyclage en hergebruik, maar vooral ook het ‘waarom’. Dat wil zeggen: wat maakte recycleren profijtelijk? En welke economische, sociale, politieke en culturele condities moeten worden meegenomen om dergelijke praktijken te begrijpen en te verklaren?

De kostprijs voor deelname aan het Jaarcongres bedraagt 25 EUR (studenten betalen 15 EUR). U kunt zich via het volgende formulier aanmelden. Mocht u niet fysiek aanwezig kunnen zijn, dan is er tegen de kleine vergoeding van 5 EUR de mogelijkheid om de livestream bij te wonen.

Sign in to Google to save your progress. Learn more
Email *
Aanwezigheid bij... *
Achternaam *
Voornaam *
Affiliatie of woonplaats
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy