Predstavljanje MEDIJSKOG KODEKSA-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu
Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić zahvaljuje Vam na iskazanom interesu za sudjelovanje na predstavljanju Medijskog kodeksa-vodiča za profesionalno i senzibilizirano izvještavanje o nasilju prema ženama i femicidu, koje će se održati 8. ožujka 2019. s početkom u 11:00 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, u Zagrebu).

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova nositeljica je EU projekta „Izgradnja učinkovitije zaštite: promjena sustava za borbu protiv nasilja prema ženama“ JUST/2016/RGEN/AG/VAWA/9940, koji se bavi ulogom policije, pravosuđa i medija u slučajevima nasilja prema ženama, s posebnim naglaskom na slučajeve femicida. Projekt je financiran iz sredstava Programa o pravima, jednakosti i građanstvu Europske unije, a u fokusu projekta je zagovaranje efikasnije suradnje među institucijama i ključnim akterima/cama koji sudjeluju u prevenciji, pravnom progonu i kažnjavanju nasilja prema ženama. Svi detalji o projektu dostupni su na projektnim internetskim stranicama http://vawa.prs.hr/ .

Jedna od osnovnih komponenti ovog EU projekta, usmjerena senzibiliziranom informiranju javnosti, edukaciji i prevenciji rodno utemeljenog nasilja, je senzibilizirano medijsko izvještavanje o nasilju prema ženama. Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova će, u suradnji s Hrvatskim novinarskim društvom, obilježiti Međunarodni dan žena, 8. ožujka te organizirati svečano predstavljanje Medijskog kodeksa. Tim povodom, Pravobraniteljica, osim predstavnika/ca relevatnih institucija i organizacija iz djelokruga suzbijanja nasilja prema ženama i femicida, okuplja i predstanike/ce medija koji/e će svojim primjerom odaslalti poruku o važnosti osjetljivog pristupa izvještavanju o rodno utemeljenom nasilju kao važnom segmentu suzbijanja nasilja prema ženama i femicida.

Kako biste sudjelovali na predstavljanju Medijskog kodeksa, ljubazno molimo da popunite podatke u nastavku.


Email address *
Unesite Vaše prezime. *
Your answer
Unesite Vaše ime. *
Your answer
Navedite organizaciju / instituciju u kojoj djelujete. *
Your answer
Navedite dodatni kontakt (broj mobitela ili telefona).
Your answer
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service