Rokotetutkimus 3–17-vuotiaille lapsille ja nuorille
Kiitos mielenkiinnosta rokotetutkimusta kohtaan! Tähän tutkimukseen osallistuvat saavat joko influenssarokotteen tai meningokokki-yhdistelmärokotteen aivokalvontulehdusta vastaan. Kumpikin rokote on hyödyllinen, erityisesti matkustettaessa.

Kun haluat lisätietoa tästä tutkimuksesta, täytä ja lähetä alla oleva lomake. Rokotetutkimusklinikan terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.

KAUSI-INFLUENSSAROKOTTEEN TUTKIMUS

MITÄ TUTKIMME?
Tässä viimeisen vaiheen tutkimuksessa arvioimme uudella tavalla valmistettua, nelitehoista influenssarokotetta. Kausi-influenssaa aiheuttavat kaksi A- ja kaksi B-virustyyppiä. Useimmat käytössä olevat influenssarokoteeet sisältävät vain kolmea eri virustyyppiä eivätkä siten takaa riittäävää suojatehoa. Nelitehoinen rokote sisältää suojan kaikkia neljää Suomessa influenssaa aiheuttavaa virustyyppiä vastaan.

Tutkittava influenssarokote on valmistettu uudella tavalla soluviljelmässä. Sen ansiosta rokotteen viruskanta saadaan aiempaa tarkemmin vastaamaan kaudella kiertäviä virustyyppejä, jolloin rokotteen teho paranee. Valmistustapa on myös nopeampi, minkä ansiosta epidemiatilanteessa saadaan käyttöön mahdollisimman tehokas rokote. Soluviljelmässä tuotettu rokote sopii myös kananmuna-allergisille.

TUTKIMUKSESSA ANNETTAVAT ROKOTTEET
Tutkimukseen osallistuvat saavat yksi tai kaksi annosta joko uutta nelitehoista kausi-influenssarokotetta tai verrokkirokotetta, joka tässä tutkimuksessa on meningokokki ACWY -rokote. Meningokokki ACWY -rokotteella ennaltaehkäistään meningokokkibakteerien aiheuttamaa aivokalvontulehdusta ja se on jo laajassa käytössä monissa Euroopan maissa. Tutkimus kestää noin 8–10 kk. Influenssan kaltaisten oireiden esiintyessä tutkittavilta otetaan tarvittaessa nenänäyte.

OSALLISTUMINEN ON HELPPOA
Tutkimukseen voi osallistua kaikilla Suomen rokotetutkimusklinikoilla Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Porissa, Seinäjoella, Kokkolassa ja Oulussa. Tutkimusklinikoiden yhteystiedot: http://rokotetutkimus.fi/yhteystiedot/tutkimusklinikat.html

www.rokotetutkimus.fi

SEQIRUS V130_12
EudraCT: 2016-002883-15

Jätä yhteystietosi, niin terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä!
Nimi (tutkimukseen osallistuva) *
Your answer
Ikä (tutkimukseen osallistuva) *
Your answer
Huoltajan nimi *
Your answer
Puhelinnumero *
Your answer
Sähköposti *
Your answer
Sain tiedon tutkimuksesta *
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jo nyt jotain kysyttävää, niin kerro se meille, kiitos.
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikkani on
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms