Kausi-influenssarokotteen tutkimus 3–17-vuotiaille lapsille ja nuorille
Kun haluat lisätietoa tästä rokotetutkimuksesta, täytä ja lähetä lomake. Rokotetutkimusklinikalta otetaan sinuun yhteyttä. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Tässä viimeisen vaiheen tutkimuksessa arvioidaan uudella tavalla valmistettua, nelitehoista influenssarokotetta. Kausi-influenssaa aiheuttavat kaksi A- ja kaksi B-virustyyppiä. Useimmat käytössä olevat influenssarokoteeet sisältävät vain kolmea eri virustyyppiä eivätkä siten takaa riittäävää suojatehoa. Nelitehoinen rokote sisältää suojan kaikkia neljää Suomessa influenssaa aiheuttavaa virustyyppiä vastaan.

Tutkittava nelitehoinen rokote on valmistettu uudella tavalla soluviljelmässä. Sen ansiosta rokotteen viruskanta saadaan aiempaa tarkemmin vastaamaan kaudella kiertäviä virustyyppejä, jolloin rokotteen tehon paranee. Valmistustapa on myös nopeampi, minkä ansiosta epidemiatilanteessa saadaan käyttöön mahdollisimman tehokas rokote. Soluviljelmässä tuotettu rokote sopii myös kananmuna-allergisille.

Tutkimukseen osallistuvat saavat yksi tai kaksi annosta joko uutta nelitehoista kausi-influenssarokotetta tai verrokkirokotetta, joka tässä tutkimuksessa on meningokokki ACWY -rokote. Meningokokki ACWY -rokotteella ennaltaehkäistään meningokokkibakteerien aiheuttamaa aivokalvontulehdusta ja se on jo laajassa käytössä monissa Euroopan maissa. Tutkimus kestää noin 8–10 kk. Influenssan kaltaisten oireiden esiintyessä tutkittavilta otetaan tarvittaessa nenänäyte.

Tämän tutkimuksen avulla saadaan lisätietoa uuden kausi-influenssarokotteen tehosta, minkä jälkeen se on mahdollista saada yleiseen käyttöön. WHO suosittaa 4-tehoisen kausi-influenssarokotteen käyttöä.

Tutkimukseen voi osallistua kaikilla Suomen rokotetutkimusklinikoilla Helsingissä, Espoossa, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Porissa, Seinäjoella, Kokkolassa ja Oulussa.

SEQIRUS
EudraCT: 2016-002883-15

www.rokotetutkimus.fi

Nimi (tutkimukseen osallistuva)
Your answer
Ikä (tutkimukseen osallistuva)
Your answer
Huoltajan nimi
Your answer
Puhelinnumero
Your answer
Sähköposti
Your answer
Sain tiedon tutkimuksesta
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jo nyt jotain kysyttävää, niin kerro se meille, kiitos.
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikkani on
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms