SPiNN-anmälan
Är din UNF-förening redo att ta nästa kliv och börja utmana alkoholindustrin? Är ni taggade på att köra igång med något påverkansarbete men är lite osäkra på exakt vad eller hur det skulle kunna gå till?

SPiNN är ett sätt för din förening att på ett enkelt och praktiskt sätt kunna styra upp ert påverkansarbete, och få en kickstart in i vad som krävs. Kort sagt är vi ett nätverk för föreningar och distrikt i den norra regionen av landet (Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland) och finns till för att stötta upp ert arbete! SPiNN har dragits igång av Norrbottens distrikt, och är framförallt riktat åt Norr, men andra distrikt och föreningar är välkomna att intresseanmäla sig också.

Här kan du anmäla er förening och kommun att vara med i arbetet! Just nu har vi tre specifika satsningar på gång (se nedan), men du kan givetvis anmäla intresse för precis vad som helst som rör påverkansarbete i landet, så hjälper vi dig rätt och att komma igång.

- Ölköpskontroller är när man säkerställer så att butiker som säljer s.k. folköl (under kontrollerna öl med en alkoholhalt på 3,5%) inte säljer ut åt minderåriga. Satsningen som SPiNN vill att ni som förening arbetar med är att på ett år testa så många butiker som möjligt i er kommun/plats, och sedan rapportera in resultatet. Vi kommer sedan när året är slut sammanställa allt resultat från regionen, och bjuda in till artikelskrivarträffar för de som är intresserade!

- EBU (EttBraUteliv) är en nygammal satsning som UNF haft som vi gärna skulle vilja att ni får återupptäcka. Här kan ni jobba med fokus på att utelivscertifiera er kommun och era utelivsställen, och kolla upp om ni har en schysst fritid där ni bor. I praktiken handlar det om att besöka fritidsgårdar och t.ex. restauranger för att se om de uppfyller kraven kring att ha bra alkoholfritt utbud, vettiga öppettider för ungdomar osv. Ni som vill hålla på med detta kommer också rapportera in vad ni gör till SPiNN, och kommer bli ordentligt insatta inför kommungranskningen som släpps varje år av UNF centralt.

- FakeFree är till för dig som är ute efter att påverka och belysa om alkoholnormen. Som förening kan ni arbeta med projektet på vilket sätt ni känner känns mest rimligt. Ett lysande tillfälle är förslagsvis att bli insatta i materialet som finns och som vid intresse kommer uppdateras, och sedan använda detta under skolbesök eller diverse värvningsinsatser. FakeFree kan med fördel användas på festivaler, kanske i samband med att ni blandar alkoholfria drinkar, där ni kan diskutera placebo-effekten som alkohol har. Inom SPiNN är Fakefree det alternativ som är mest fritt utifrån hur ni vill ta det vidare!

Har ni några frågor om SPiNN?
Kontakta kontaktpersoner (se nedan) eller spinn gärna iväg ett meddelande till din lokala distriktsstyrelse!

Victor Emmoth
Föreningsutvecklare UNF Norr
073-383 83 24
victor.emmoth@unf.se

Siri Roshed Öman
Vice ordförande UNF Norrbotten
siri.oman@unfnorrbotten.se
eller styrelsen@unfnorrbotten.se
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Förening *
Kommun(er) *
Distrikt *
Kontaktperson *
Telefonnummer till kontaktperson *
Vilken typ av påverkansarbete vill ni dra igång? *
Required
Övrigt
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of UNF Norrbotten. Report Abuse