RS-virusrokotteen tutkimus 12-24 kk ikäisille lapsille
Kiitos mielenkiinnosta tutkimustamme kohtaan!

Kun haluat lisätietoa tutkimuksesta, täytä ja lähetä alla oleva lomake. Rokotetutkimusklinikan terveydenhoitaja ottaa sinuun yhteyttä.

RS-virus (respiratory synctial virus) aiheuttaa vakavia alahengitysinfektioita erityisesti alle 6 kk ikäisille ja ennenaikaisesti syntyneille lapsille. Virus aiheuttaa mm. keuhkokuumetta ja ilmatiehyiden tulehdusta (bronkioliitti). Myös jälkitaudit, esimerkiksi korvatulehdus, ovat tavallisia. Ensimmäisen elinvuotensa aikana noin puolet kaikista imeväisistä saa RSV-infektion. Kolmen vuoden ikään mennessä lähes kaikki lapset ovat saaneet virusinfektion. Pienillä lapsilla RSV-infektio vaatii usein sairaalahoitoa. RS-virukselta suojaavaa rokotetta ei ole vielä käytössä, mutta sitä tutkitaan nyt Suomessa.

Nyt tehtävässä tutkimuksessa arvioidaan uuden RSV-infektioiden ennaltaehkäisyyn kehitetyn rokotteen tehoa ja turvallisuutta. Tutkimukseen otetaan mukaan lapsia, jotka ovat jo aiemmin sairastaneet RS-viruksen aiheuttaman taudin. Se selvitetään sormenpäästä otettavalla verinäytteellä. Jos lapsella ei todeta RS-virusvasta-aineita, hän voi osallistua tutkimuksen toiseen vaiheeseen vuoden 2018 aikana.

Tutkimukseen osallistuvat vauvat saavat joko RSV-infektioita vastaan kehitettyä tutkimusrokotetta tai lumerokotetta. Mikäli lapsi sairastuu hengitystieinfektioon, otetaan häneltä näyte nenän limakalvolta RS-viruksen selvittämiseksi.

Tutkimus toteutetaan Tampereen ja Turun rokotetutkimusklinikoilla.

VAC18194RSV2001
EudaCT: 2017-001345-27

Lomakkeen täyttäminen ei sido sinua mihinkään. Emme luovuta yhteystietojasi muille, eikä niitä käytetä muihin tarkoituksiin kuin tähän tutkimukseen.

Huoltajan nimi *
Your answer
Lapsen syntymäaika ja nimi *
Your answer
Huoltajan puhelinnumero
Your answer
Huoltajan sähköposti *
Your answer
Lähin rokotetutkimusklinikka *
Sain tiedon tutkimuksesta *
Palautetta, kysymyksiä?
Mikäli sinulla on tästä tutkimuksesta jo nyt jotain kysyttävää, niin kerro se meille, kiitos.
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms