CIRKON RESIDENSSIHAKU 2021–2022
Kuka voi hakea?

Hakijan on oltava suomalainen tai Suomessa asuva sirkustaiteen ammattilainen, mutta työryhmä voi olla poikkitaiteellinen ja kansainvälinen.

Millaisella projektilla voi hakea?

Residenssit on tarkoitettu uusien teosten valmistamiseen ja taiteelliseen tutkimukseen. Residenssejä voidaan myös myöntää ensi-iltansa jo saaneen teoksen edelleen työstämiseen ja kehittämiseen.

Työstettävän teoksen tai konseptin on sovelluttava Cirkon Solmu-saliin tai Maneesi-saliin. Salien tekniset tiedot näet Cirkon nettisivuilta: https://cirko.fi/yhteystiedot/tilat-ja-vuokraus/. Residenssijaksoa voi hakea usealla eri teoskonseptilla tai työryhmällä. Jokaista projektia varten tulee täyttää erillinen hakemus.

Mitä residenssi sisältää?

Työryhmällä on käytössään Solmu- tai Maneesi-sali ja salin yhteydessä sijaitsevat sosiaalitilat. Solmu-salin residenssiin kuuluu lähtökohtaisesti Cirkon valo- ja äänitekniikka. Maneesi-salissa tekniikka on käytössä saatavuuden mukaan. Jakso alkaa alkutapaamisella Cirkon tuotannon, tekniikan ja viestinnän kanssa, jossa residenssin kulku käydään yhdessä läpi. Cirkon henkilökunta tarjoaa työryhmälle taiteellista, tuotannollista, teknistä ja viestinnällistä mentorointia työaikansa puitteissa.

Cirkolla voi olla mahdollisuus majoittaa tilapäisesti 2 henkilöä Solmu-salin pukuhuonetiloihin. Ilmoita majoitustarpeistasi hakulomakkeessa.

Valintaprosessi

Residenssiohjelman valintoja tehdessä painotetaan ammattimaisuutta, taiteellista tasoa, residenssitaiteilijoiden sukupuolijakaumaa, maantieteellistä kattavuutta sekä projektin soveltuvuutta Cirkon tiloihin. Valinnat tekee Cirkon henkilökunnasta koostuva työryhmä.

Valinnat ovat ehdollisia, kunnes residenssijaksosta on laadittu Cirkon ja työryhmän välinen kirjallinen sopimus. Sovittua residenssijakson ajankohtaa ei muuteta (force majeure-syyt huomioidaan mahdollisuuksien mukaan). Cirko voi valita taiteilijoita residenssiin myös tämän haun ulkopuolelta.

Hakulomakkeen täyttö

Residenssiä haetaan tällä sähköisellä hakulomakkeella. Täytä hakemus huolellisesti ja vastaa kaikkiin kohtiin. Valinnat perustuvat hakulomakkeessa annettuihin tietoihin. Hakemukseen voi lisätä liitetiedostoja. Lähetä nämä liitetiedostot sähköpostilla osoitteeseen jere.monkkonen@cirko.fi. Otsikoi viestisi Residenssihaku 2021–2022. Hakulomake sulkeutuu 30.9. klo 23.59.
Olen lukenut yllä olevat Cirkon residenssiohjelman hakuohjeet *
Hakijan/työryhmän nimi *
Yhteyshenkilön etu- ja sukunimi *
Yhteyshenkilön puhelinnumero *
Yhteyshenkilön sähköpostiosoite *
Työryhmän jäsenet / Työryhmän taiteellinen tausta lyhyesti *
Lyhyt kuvaus residenssissä työstettävästä teoksesta tai taiteellisesta konseptista *
Miksi juuri tämän teoksen tai konseptin kehittäminen on tärkeää? *
Kerro lyhyesti, mitkä ovat haettavan residenssiperiodin tavoitteet ja miten pyrit saavuttamaan nämä tavoitteet. *
Tekniset tarpeet lyhyesti (ripustus / ääni / valo / näyttämö) *
Toiveet residenssi-ajankohdasta (voit valita yhden tai useamman) *
Required
Mahdolliset majoitustarpeet *
Required
Mahdolliset lisätiedot (esim. linkit verkkosivuille, sosiaaliseen mediaan, videomateriaaleihin)
Liitteet
Voit lähettää halutessasi laajemman hanke- tai teossuunnitelman, teknisen riderin sekä työryhmäläisten CV:t liitteenä osoitteeseen: jere.monkkonen@cirko.fi. Kirjoita viestisi otsikoksi Residenssihaku 2021–2022.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Cirko - Uuden Sirkuksen Keskus ry. Report Abuse