Prijave "Za stolom sa..."
Program Za stolom je serija večera u PROSTORU tokom kojih ćemo, u opuštenoj atmosferi, razgovarati o različitim aktuelnim temama koje smatramo za društveni prioritet, a tiču se internet tehnologija, biznisa, istraživačkog novinarstva, društvenog aktivizma itd..

U prvom ciklusu organizovaćemo devet večera i na svakoj od njih će biti po jedan domaćin. Domaćini će biti iz različitih profesija, a oni što ih povezuje je spremnost da podele svoje znanje, mišljenje i iskustvo sa mladim profesionalcima iz sličnih oblasti.

Naša ambicija je da ovim programom približimo ljude koji su se svojim delovanjem istakli kao stručni ali i dovoljno hrabri da pomeraju granice u svojim profesijama.

Poziv za prisustvo na večeri je otvoren za sve, ali je broj mesta ograničen!

Domaćini prve tri večere su:

1. Stevan Dojčinović - glavni i odgovorni urednik KRIK-a. Istraživačkim novinarstvom se bavi od 2008. godine, kao novinar međunarodne novinarske organizacije Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Stevan obučava novinare za istraživački rad i pomogao je u osnivanju nekoliko istraživačkih redakcija. Napisao je knjigu „Šarić - kako je balkanski kokainski kartel osvojio Evropu” 2014. godine.

Stevan je dobitnik više priznanja, uključujući: Međunarodnu nagradu za izuzetne zasluge u istraživačkom novinarstvu u 2018. godini koju dodeljuju „Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO)“ i „Centralno-evropska inicijativa (CEI)“, Data Journalism Award - međunarodno priznanje koje je 2017. dodeljeno KRIK-u za projekat "Baza imovine političara";
Nagradu za etiku i hrabrost „Dušan Bogavac“ koja je dodeljena redakciji KRIK-a za 2017. Godinu. Kao član istraživačkog tima OCCRP-a Stevan je 2015. godine nagrađen međunarodnim priznanjima European Press Prize i Global Shining Light Award. Od leta 2012. do aprila 2015. godine bio je glavni i odgovorni urednik Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS).

2. Milena Minja Bogavac - spisateljica, dramaturškinja, slem pesnikinja, pozorišna rediteljka, scenaristkinja, književnica, aktivistkinja, profesorka i radnica u kulturi. Radi u Bitef teatru, na Bitef festivalu, u omladinskoj organizaciji Centar E8, za Reflektor teatar, trupu Drama Mental Studio kao i u srednjoj umetničkoj školi Artimedia. Komadi su joj izvođeni, nagrađivani, uvršeni u brojne antologije i prevedeni na dvanaest svetskih jezika. Piše i izvodi slem poeziju, vodi radionice u ovoj oblasti kao i u oblasti upotrebe drame u edukaciji. Nakon nagrade na Sterijinom pozorju sa komadom „Jami distrikt“ Minja Bogavac dolazi na čelo Šabačkog pozorišta.

„Volela bih da Šabačko pozorište bude mesto na kome se svi često srećemo, na kome raspravljamo priče koje su važne prvo za lokalnu zajednicu, a zatim i šire, priče sa lokalnim temama ali univerzalnim značenjima", kazala je Minja Bogavac.

3. Tamara Kojić - digitalni nomad, po zanimanju producentkinja, koju najčešće opisuju kao aktivistkinju. Osnovala je inicijativu Kilometar kose koja je izrađivala perike za decu obolelu od karcinoma, a u osnivačkom timu je kreativnog haba na selu Mokrin House, Rok kampa za devojčice, prvog takve vrste u regionu, kao i Chateau de La Salle-a u Burgundiji, Francuska. Dobitnica nagrade Ličnost godine Hello! magazina za 2015. Godinu, delegat Srbije na Telenorovom Forumu mladih 2016/17. godine, Heroj mladih Exit fondacije 2018. godine, Tamari je najveća nagrada to što radi ono do čega joj je stalo i što u tom procesu upoznaje neverovatne ljude. Sa sobom uvek nosi kesicu hrane za mačke i pse lutalice, u slobodno vreme stvara muziku, ceni radoznalost i jedva čeka da vas upozna.

Propozicije!

U prvom ciklusu organizovaćemo devet večera i svaku će voditi jedan domaćin.
Poziv za prisustvo na večeri je otvoren za sve, ali je broj mesta ograničen (16)!

Prednost u odabiru će imati mladi između 20 i 30 godina starosti, koji su aktivni u određenim kompanijama, asocijacijama, pokretima ili platformama (istraživači, novinari, sociolozi, blogeri, organizatori, sportisti i dr.) ali su dobrodošli i oni koji tek pokazuju interesovanje da osnaže svoje stavove u određenim sferama.

Prva večera biće održana 30. januara u 19.30 č u kreativnom centru PROSTOR, Beogradska 11, Petrovaradin (Novi Sad), a prvi domaćin biće novinar istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović. Druga večera biće održana 21. februara u 19.30 č kada će vas ugostiti pozorišna rediteljka Minja Bogavac, dok će inicijatorka humanitarne akcije Kilometar kose Tamara Kojić biti domaćin treće večere koja će biti održana 28. februara od 19.30 č .

*Večere su zatvorenog karaktera i neće biti moguće uzimanje zvaničnih izjava od domaćina niti prenošenje sadržaja večere i diskusije putem medija, kao ni audio i video snimanje.

**Program je u potpunosti besplatan za odabrane učesnike.

Program je realizovan u okviru projekta "Pokreni promenu, budi promena" u saradnji sa Omladinskom prestonicom Evrope Novi Sad (OPENS 2019).

Email address *
Ime i prezime *
Your answer
Datum rođenja *
MM
/
DD
/
YYYY
Izaberi večeru! *
Oblast interesovanja *
Your answer
Trenutni angažman / zaposlenje (kompanija/asocijacija/platforma itd.) *
Your answer
Ukratko objasni na koji način ti je inspirativan domaćin večere koju si odabrao *
Your answer
Navedi tri pitanja koja bi želeo/la da mu/joj postaviš tokom večere (ako si odabrao/la više od jedne večere navedi pitanja za sve domaćine) *
Your answer
Podeli linkove do tvojih naloga na društvenim mrežama *
Your answer
Da li ste saglasni da koristimo vašu mejl adresu za slanje povremenih obaveštenja o programu PROSTORA? *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This form was created inside of Festival uličnih svirača. Report Abuse - Terms of Service