Charter
Op weg naar een beter functionerend amateurvoetbal
Sign in to Google to save your progress. Learn more
De ondertekenaars van dit charter verenigen zich in de missie, de visie en de objectieven. De intentie is om de waarden van het amateurvoetbal te zuiveren en zuiver te houden. We gaan voor betaalbaarheid, opleiding, integriteit, ethiek en diversiteit.
Missie
Vista! ijvert voor een beter amateurvoetbal in Vlaanderen voornamelijk op vlak van organisatie, administratie, infrastructuur, financiën en (jeugd)opleiding. Het wil daarvoor de gesprekspartner zijn voor alle belanghebbenden en mee de lokale clubs die het charter onderschrijven, vertegenwoordigen (groot en klein). Vista! wil met overheden, media, leveranciers, sponsors en andere belanghebbenden overleggen om het lokale voetbal te steunen. Een goede ethische en economische basis zal zorgen voor het voortbestaan van een succesvol sportief voetbalbestel met België als topper op de FIFA-ranglijst.
Visie
Voetbal is een sociale, toegankelijke, betaalbare sport die mensen verbindt en jong en oud de kans geeft om te sporten in een aangename omgeving. In het amateurvoetbal staan begeleiding en opleiding centraal. Het beoefenen van de sport. Mens sana in corpore sano.
We willen ons concentreren op duidelijke prioriteiten namelijk: het financiële beleid verbeteren, alle middelen beheren als een goede huisvader en meer investeren in eigen jeugdopleiding en infrastructuur. We willen alle clubs overtuigen en werken aan een mentaliteitswijziging. We beseffen dat daar tijd en inspanningen voor nodig zullen zijn.

10 Kernpunten van het charter – WE GAAN VOOR :

1° Voetbal voor iedereen (ongeacht leeftijd/kleur/geslacht/sociale klasse/beperking)

2° Meer fair-play (op en rond het veld)

3°  Streven naar 30% jeugdspelers in 1ste ploeg via een kwaliteitsvolle opleiding

4° Ondersteuning van de jeugdopleiding via opleidingsvergoeding tot 18 jaar

5° Een juiste balans vinden tussen kwaliteitsvereisten en praktische haalbaarheid voor clubs & vrijwilligers - sociale rol –  met oplossingen voor de vrijwilligers – RSZ …

6° Financiële transparantie door verplichte boekhouding en afschaffen contante betalingen

7° Plafonnering van vergoedingen aan spelers (enkel winstpremies) & trainers

8° Meer middelen voor een betere infrastructuur

9° Concrete samenwerking met derden: overheden, Voetbal Vlaanderen, KBVB,…

10° Vista! als spreekbuis van de amateurclubs die dit charter onderschrijven

Kwaliteitslabel
Aan de clubs die dit charter onderschrijven zal een kwaliteitslabel (voor ‘goed bestuur’ of ‘gezond beheer’) worden verstrekt dat kan bevestigd worden op de spelersuitrusting van de eerste ploeg. De clubs kunnen dit kwaliteitslabel eveneens opnemen in hun communicatiemiddelen.

Zij aanvaarden een niet-vooraf aangekondigde periodieke controle op de naleving van deze chartervoorwaarden en dat zij het kwaliteitslabel zullen verliezen bij vastgestelde niet-naleving. De onderschrijving van dit charter betreft een eenzijdige handeling die geldt voor de duur van 5 jaar en die op elk ogenblik schriftelijk kan beëindigd worden.
Club *
Vertegenwoordiger en functie *
Datum *
MM
/
DD
/
YYYY
Ik ben *
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy