Csorba Győző Könyvtár – Irodalmi kvíz (2023. február)
Sign in to Google to save your progress. Learn more
Erdős Virág
Erdős Virág

Mi okozza önnek a legnagyobb szenvedést?
Hogy látok és hallok.”
(könnyei, Magvető, 2022)

A kvíz beküldési határideje 2023.02.28.
A helyes megfejtők között minden hónap végén könyvjutalmat sorsolunk ki.

Szokás szerint a szerző maga állította össze a kvízt, de februári feladványunk különlegessége, hogy a kérdésekben csak idézetek szerepelnek, melyekről azt kell kitalálni, hogy melyik kötetben olvashatóak.

Segítségül a Csorba Győző Könyvtár állományában fellelhető köteteket összegyűjtöttük a Tudásközpont 1. emeletén található Irodalmi Sarokban, mely egyben egy kiállítás anyaga is, hiszen Erdős Virág februárban ünnepli születésnapját. Kattints a QR kódra vagy kövesd a linket --> go.tkp.hu/ErdosVirag

Köszönjük Erdős Virágnak, hogy kérdéseivel hozzájárult februári irodalmi kvízünkhöz!

1)                  „Erdős Virág / az egy úgynevezett extrém sport, / felhajtasz egy szponzort, / aztán nekimész fejjel a falnak.”

*

2)                  „1968. februárjában, a Tétényi úti kórház második emeleti szülészeti osztályán találkoztam vele először.”

*

3)                  „Aranyhaja copfba fonva / hogy ne legyen boglyaforma / ajka rubin / bőre márvány / pici fogkrém / van az állán…”

*

4)                  „beszakadt rámpa az élethez / úgy ámblokk béna / oszlopra ráolvadt kuka egy / szétrobbant véna”

*

5)                  „inkább fut, / meg szervízbe jár, mutatja a szelepeket, / bowden-cserét reklamál, / meg légkondit, / meg szeretetet”

*

6)                  „Íme a kert. Se kerub, se rács. Lengőajtón rézgomb helye, híg tejüveg, szemben az öntöttvas pörge kalap alatt enciánsziromszerű kék szemüreg…”

*

7)                  „rezzen a tonfa a / fuvallat megtévedt / fémalkatrészeket zörget / örvend az úr lám az / ujja közt lefoglalt / lakcímkártyákat pörget”

*
8)                  „látok bio- / boltot százat, meg egy nagyon / öreg házat, / mekit is, meg / börgerkinget, / pultost, ahogy / kitekintget” *

9)                  „síróasztal, könnyespolc”

*

10)                  „addig-addig variáltam, / bérletem is, / bilétám is /elúszott, holott, / állítólag nem is vagyok / más, csak egy / halott”

*

11)                  „pályaívem egy regényes holtág / iszap alá beásott füzet”

*

12)                  „De oh, a szárnyas idő hirtelen elrepül, / s lám, szárnya alól minden zsenge virág és / kikukázott hiábavalóság / bombaként csapódik a földbe.”

*

13)                  „eszébe jut / még egy faszság / rágörcsöl hogy / olvashassák / írja-írja / lefele de / nincs ideje / befeje”

*

13+1.     „A lap tetején a szokásos fekete gomoly. / Talán a nap.”

*

Kérjük, adja meg nevét és elérhetőségét! 

*

Amennyiben én nyerem meg a kvízt, az alábbi érdeklődési körömnek megfelelő könyveknek örülnék:

*
X

(Aláírásommal kijelentem, hogy hozzájárulok, ahhoz, hogy a Csorba Győző Könyvtár (a továbbiakban: CSGYK) az irodalmi kvíz játék során megadott nevem és elérhetőségem a játék lebonyolításához szükséges mértékben és ideig kezelje, illetve nyertességem esetén nevem a CSGYK honlapján nyilvánosságra hozza. Tudomásom van arról, hogy a személyes adataimmal kapcsolatosan jogom van a tájékoztatáshoz, a hozzáféréshez, a helyesbítéshez, a törléshez, az adatkezelés korlátozásához és a jogorvoslathoz. Tudomásul veszem, hogy az adatkezeléssel kapcsolatos kérdéseimmel az adatvedelem@csgyk.hu e-mail címen élhetek jelzéssel. Tisztában vagyok azzal, hogy hozzájárulásom bármikor, indokolás nélkül visszavonhatom.

Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy