Zemlja bez granica 2019.
UVJETI VOLONTIRANJA NA ZEMLJI BEZ GRANICA 2019.

Molimo Vas da pažljivo pročitate sljedeće informacije u vezi Vaših prava, obveza i ponašanja kao volontera tijekom volontiranja na Zemlji bez granica (ZBG).

1. Da bi postao volonter na utrci Zemlji bez granica, kandidat je obvezan proći razgovor i potpunu obuku.
2. Osobni podaci iz prijavnog obrasca podliježu provjeri u MUP-a i neće biti dostupni ili stavljeni na raspolaganje trećim osobama, niti će biti korišteni u druge svrhe.
3. Volonter je obvezan volontirati od 24. do 31. kolovoza 2019. godine na Zemlji bez granica, a najviše 6 sati tijekom jedne smjene.
4. Volonter za svoj rad na Zemlji bez granica nema pravo na novčanu naknadu.
5. Volonter je obvezan volonterski rad obavljati u skladu sa stručnim propisima i etičkim pravilima, nakon primljenih instrukcija od organizatora volontiranja.
6. Volonter je obvezan izvršavati zadatke sukladno uputama organizatora, osim u vezi poslova koji su opasni po život volontera ili drugih osoba, moralno neprihvatljive ili su u suprotnosti s prihvaćenim uvjetima volontiranja.
7. Ako izvršavanje zadaka može izazvati štetu organizatorima, volonterima ili trećim osobama, volonter je na to dužan upozoriti voditelja tima, odnosno nadređene.
8. Volonter ne odgovara za prouzrokovanu štetu ako je prethodno upozorio voditelja tima, odnosno nadređene, na moguću opasnost.
9. Volonter snosi isključivu odgovornost za svoje ponašanje prilikom volontiranja te je odgovoran je za svoje postupke na svaki drugi način. Volonter prihvaća odgovornost za štetu koju njegovo nedozvoljeno ponašanje prouzroči organizatoru.
10. Volonter je dužan poštovati propise o sigurnosti i zaštiti života, zdravlja i životne sredine na radu kako ne bi ugrozio svoju sigurnost i zdravlje, kao i sigurnost i zdravlje ostalih volontera, zaposlenika i drugih osoba. Volonter je dužan obavijestiti svog voditelja tima ili nadređene o svakoj vrsti potencijalne opasnosti koja bi mogla utjecati na sigurnost i zdravlje na radu.
11. Volonter tijekom svoje smjene mora sa sobom nositi volontersku majicu te ostalu opremu zaduženu od organizatora, a u skladu s volonterskom pozicijom.
12. Volonteru je zabranjeno davati izjave medijima (štampanim i elektronskim) bez suglasnosti voditelja tima ili nadređenog.
13. Zabranjeno je vrijeđanje drugih volontera, sudionika i posjetitelja utrke na temelju rasne, spolne, etničke, političke i vjerske pripadnosti ili seksualne opredijeljenosti.
14. Najstrože je zabranjena uporaba alkoholnih pića i opojnih sredstava tijekom volontiranja.
15. Organizator nije dužan pozvati na razgovor svakog kandidata koji se prijavi.
16. Organizator zadržava sva prava u vezi s prihvaćanja i odbijanja prijava podnesenih za volontiranje na Zemlji bez granica.
17. Organizator zadržava pravo rasporediti kandidate shodno potrebama organizacije.
18. Organizator ne osigurava zdravstveno osiguranje. Preporučljivo je imati osobno ili putno osiguranje ako dolazite iz druge zemlje. Organizator ne odgovara u slučaju gubitka osobnih stvari i dokumenata.

Uvjeti volontiranja *
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service