Felhívás jó gyakorlatok beküldésére az ELINET PROJEKT 2020-2021-es témájához „Digitális literációs készségek fejlesztése: Jó gyakorlatok a kisgyermekkori, valamint az alsó tagozatos nevelésben, oktatásban”
 Ez az űrlap angol változata. További változatok más nyelveken következnek.
Ha ezt az űrlapot le szeretné fordítani az Ön nyelvére, lépjen kapcsolatba Tiziana Mascia-val a tizianamascia@tizianamascia.it címen. Itt töltheti le a fordításhoz használandó szöveget: https://bit.ly/32pXzyn
Sign in to Google to save your progress. Learn more
1. rész: Célkitűzés
Jó gyakorlatokat keresünk az alábbi három területről:

- 1. Kisgyermeknevelők, óvodapedagógusok, tanítók által használt digitális eszközök hatékonysága a gyermekek nyelvi és literációs készségeinek fejlesztésében. Gyermekkorban a digitális eszközök különösen hatékonyak lehetnek a nyelvi készségek és képességek, az olvasási készség (olvasástanulás), a szövegértés (a tanulást segítő olvasástanulás) támogatásában. A fentieken túl várunk jó gyakorlatokat az írástanítás területéről (írástanulás, az írás használata információ átadására), valamint a digitális eszközök információ megosztására való alkalmazásáról is.

- 2. A digitális médiára vonatkozó sajátos kompetenciák (hardver és szoftver létrehozása, alkalmazása), valamint a digitális eszközöknek a programozásban, vagy a digitális készségek kreatív tanulási színtereként való alkalmazása.

- 3. További készségek, mint például az információ megtalálása, megértése, integrálása eltérő típusú szövegekben, forrásokban, szövegformákban; az információ megbízhatóságának kritikus értékelése; olvasási és szövegértési stratégiák adaptálása az elvárt interakciónak (pl. közösségi média posztok hosszabb, elmélyültebb tudományos szövegek helyett) megfelelően.

2. rész: A gyakorlat neve
Mi a jó gyakorlat neve? *
3. rész: Hogyan segítheti ez a gyakorlat/projekt az írásbeliséget?
0 – 3 éves korcsoport
3 – 6 éves korcsoport (óvodás kor)
6 – 10 éves korosztály (kisiskolás kor)
4. rész: A jó gyakorlat/projekt leírása
A jó gyakorlat leírása (téma, elméleti háttér, korcsoport, anyag, módszer stb.) (terjedelem: max. 500 szó) *
Miért jó vagy ígéretes ez a gyakorlat? (terjedelem: max. 500 szó) *
A gyakorlat/projekt kimutatható hatása (amennyiben van) (terjedelem: max. 500 szó).
5. rész Általános információ
Weboldal, online forrás (amennyiben releváns)
A kapcsolattartó neve *
E-mail címe *
6. rész Köszönjük, hogy kitöltötte az űrlapot! További információért, kérjük, látogasson el a honlapra: https://elinet.pro 
Kérdések, javaslatok, további információ
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy