Aanvraagformulier Verklaring Omtrent het Gedrag - VOG
Gemeenten van de Protestantse Kerk kunnen gratis VOG’s aanvragen voor een deel van hun vrijwilligers. Het gaat om vrijwilligers die in direct contact werken met personen in een afhankelijkheidssituatie en in een kwetsbare positie, zoals pastorale vrijwilligers, diaconale vrijwilligers en ouderenbezoekers. Ook mensen die leidinggeven aan groepen in de gemeente met deelnemers van jong tot ouder kunnen gratis een VOG aanvragen.

Om in aanmerking te komen voor gratis VOG’s zijn er enkele voorwaarden: De gemeente heeft een vastgesteld preventief beleid ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag en handhaaft deze. Het beleid is op de website van de gemeente te vinden óf moet opgestuurd worden naar de dienstenorganisatie via po-services@pkn.nl. De vrijwilligers, die moeten beschikken over een Digid, hebben schriftelijk toestemming gegeven voor het gebruik van hun persoonsgegevens t.b.v. een VOG bij de Protestantse Kerk en het ministerie van VWS.

De vrijwilligers kunnen niet zelf onderstaand formulier invullen. Dit doet de contactpersoon in de gemeente. De vrijwilliger krijgt daarna in de eigen E-mailbox een link om de aanvraag af te maken. Het hieronder in te vullen E-mailadres is dat van de contactpersoon.

Email address *
Gegevens van uw gemeente
Naam van uw gemeente *
Your answer
Straat en Huisnummer *
Your answer
Postcode en Plaats *
Your answer
Bij de eerste aanvraag vanuit uw gemeente: Link naar het gepubliceerde plaatselijk beleid voor veilige gemeente (als dit niet op uw website staat mail de beleidsdocumenten dan naar po-services@pkn.nl o.v.v. Gratis VOG en naam van uw gemeente):
Your answer
Naam contactpersoon *
Your answer
Telefoon contactpersoon *
Your answer
Gegevens vrijwilliger
Voorletters en achternaam vrijwilliger *
Your answer
Functie van de vrijwilliger
Your answer
E-mail adres vrijwilliger *
Your answer
Werkzaamheden vrijwilliger
Een gratis VOG kan worden aangevraagd voor vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidssituatie.
Indien de betreffende vrijwilliger daarnaast ook werkt met financiën of persoonsgegevens kan dit tevens worden aangevinkt, zodat die risicogebieden ook worden getoetst.
Werkzaamheden: in elk geval het eerste (jeugdwerk) of tweede vakje (werken met volwassenen) aanvinken.
Verklaring
U wordt verzocht het volgende te verklaren (alle vakjes moeten aangevinkt worden) *
Required
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This form was created inside of Shared Service Center. Report Abuse - Terms of Service