Piraattipuolueen ehdokasilmoittautumislomake kuntavaaleihin 2021

Tällä lomakkeella voit ilmoittaa halukkuutesi ryhtyä Piraattipuolueen kuntavaaliehdokkaaksi. Seuraavien kuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18.4.2021. Ilmoittautuminen ei ole millään tapaa sitova tässä vaiheessa.

Mikäli ilmoitat halukkuutesi ehdokkaaksi, sinuun otetaan yhteyttä myöhemmin, lähempänä vaaleja. Jos yhteystietosi muuttuvat, ilmoittaudu uudestaan.

Virallinen ehdokasasetteluprosessi alkaa Piraattipuolueessa piiriyhdistyksittäin jo vuoden 2020 aikana. Kaikki ilmoittautuneet eivät välttämättä pääse ehdokkaaksi.

Vaalikelpoinen eli kelpoinen ehdokkaaksi kuntavaaleissa on henkilö,
1) jonka kotikunta kyseinen kunta on,
2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa ja
3) jota ei ole julistettu vajaavaltaiseksi.
Vaalikelpoisuuden rajoituksista säädetään kuntalain 72 §:ssä.
(kts. https://vaalit.fi/vaalikelpoisuus-ja-ehdokasasettelu3 ja https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20150410#Pidp447461376)

Kuntavaaleissa äänioikeutettu on jokainen viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä henkilö, joka on
a ) Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion taikka Islannin tai Norjan kansalainen ja jonka kotikunta kyseinen kunta on 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää); tai
b) muun valtion kansalainen, jonka kotikunta kyseinen kunta on 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) ja jolla on ollut yhtäjaksoisesti kotikunta Suomessa kahden vuoden ajan laskettuna 51. päivästä ennen vaalipäivää; tai
c) EU:n tai Suomessa toimivan kansainvälisen järjestön palveluksessa ja jolla on asuinpaikka kyseissä kunnassa 26.2.2021 (51. päivänä ennen vaalipäivää) edellyttäen, että hänen tietonsa on talletettu hänen pyynnöstään väestötietojärjestelmään ja että hän on kirjallisesti ilmoittanut Digi- ja väestötietovirastolle viimeistään 25.2.2021 (52. päivänä ennen vaalipäivää) haluavansa käyttää ääniokeuttaan kuntavaaleissa.
(kts. https://vaalit.fi/aanioikeus-ja-aanioikeusrekisteri3)

Ehdokkaiden tulee hyväksyä puolueen periaateohjelma ja toimia sen mukaisesti.
(kts. https://www.piraattipuolue.fi/politiikka/puolueohjelma/#_cu2ataolujtw)

Piiriyhdistys voi päättää periä pienen ehdokasmaksun, jolla katetaan vaaleista aiheutuvia kuluja. Mahdollinen ehdokasmaksu maksetaan vasta sitten, kun ehdokkuus on vahvistettu.

Siinä vaiheessa, kun varsinainen sitoumuspaperi ehdokkuuteen allekirjoitetaan, luvataan samalla allekirjoituksella, että valituksi tultuaan ehdokas suostuu maksamaan luottamustehtäviensa palkkioista 25% luottamustoimimaksun puolueelle.

Perustiedot
Tiedot, mukaan lukien ehdokasesittely, VOIDAAN JULKAISTA Piraattipuolueen verkkosivuilla, mikäli osallistut viralliseen ehdokasasetteluprosessiin.

Osallistumishalukkuutesi varmistetaan myöhemmin erikseen. Henkilötunnuksesta voidaan julkaista kuitenkin vain syntymäaika, ei loppuosaa.

Ehdokasesittely ei ole tässä lomakkeessa pakollinen, mikäli ilmoittautuja on ollut Piraattipuolueen ehdokkaana europarlamentti- tai eduskuntavaaleissa tai on muutoin puolueessa tunnettu esim. luottamustehtävien kautta.
Kunta, jossa haluan olla ehdolla *
Kuntavaaleissa voi olla ehdokkaana vain kotikunnassaan.
Your answer
Vaalipiirini on *
Jotta osaisimme kohdistaa hakemuksesi oikealle piiryhdistyksellemme, merkitse tähän vaalipiiri, jossa kotikuntasi sijaitsee.
Sukunimi *
Your answer
Kaikki etunimet *
Your answer
Puhuttelunimi (jos muu kuin ensimmäinen etunimi)
Your answer
Nimimerkki
Jos sinulla on vakiintunut nimimerkki, jota käytät yleisesti verkossa, kirjoita se tähän.
Your answer
Henkilötunnus *
Henkilötunnusta tarvitaan virallisissa ehdokasasettelua koskevissa asiakirjoissa. Vain syntymäaika tai ikä vaalipäivänä voidaan julkaista, henkilötunnuksen loppuosaa ei julkaista missään vaiheessa.
Your answer
Arvo, ammatti tai toimi *
Enintään kaksi ilmaisua. Tietoa tarvitaan virallisissa ehdokasasettelua koskevissa asiakirjoissa sekä virallisessa ehdokaslistauksessa. Piraattipuolueen vaalijulisteeseen kysymme tittelit erikseen.
Your answer
Olen jäsen seuraavissa yhdistyksissä *
Riippuen piiriyhdistyksestä, ehdokkuuden edellytyksenä saattaa olla, että olet piiriyhdistyksen ja/tai Piraattipuolueen jäsen. Näitä tietoja ei julkaista. Tiedot ovat Piraattipuolueen luottamushenkilöiden käytössä. Merkitse tähän ne yhdistykset, joiden jäsen olet. Voit halutessasi liittyä lomakkeen täyttämisen jälkeen puolueen (ja piiriyhdistyksen jäseneksi) osoitteessa http://olepiraatti.fi.
Required
Ehdokasesittely
Kirjoita muutaman lauseen esittely siitä, kuka olet ja mitä teet. Voit myös mainita keskeisiä kiinnostuksen kohteitasi piraattipuolueen tavoitteissa ja politiikassa yleisemminkin. Ehdokasesittely voidaan julkaista puolueen sivuille mahdollisesti tulevan ehdokasesittelysi tekstinä joko sellaisenaan tai hieman muokattuna. Jos sinut valitaan ehdokkaaksi, voit myös kirjoittaa myöhemmin uuden tekstin puolueen verkkosivuille tulevaa esittelyä varten.
Your answer
Yhteystiedot
Tietoja ei julkaista. Tiedot ovat puolueen luottamushenkilöiden käytössä.
Sähköpostiosoite *
Your answer
Googlen palveluiden tunnus
Jos käytät Googlen palveluita, lisää niiden tunnuksena käyttämäsi sähköpostiosoite tähän.
Your answer
Puhelinnumero *
Your answer
Postiosoite *
Your answer
Postinumero ja -toimipaikka *
Your answer
Verkkosivustot
Mikäli sinulla on blogi tai kotisivut tai olet läsnä verkon yhteisöpalveluissa, voit lisätä niiden verkko-osoitteet alle. Tiedot ovat vapaaehtoisia. Tiedot VOIDAAN JULKAISTA Piraattipuolueen verkkosivuilla, mikäli osallistut viralliseen ehdokasasetteluprosessiin.
Verkkosivu/kotisivu
Your answer
Blogi
Your answer
Facebook-henkilöprofiili
Your answer
Facebook-sivu
Esimerkiksi poliitikkosivusi tai jonkin projektisi sivu
Your answer
Twitter-profiili
Your answer
Muita verkkosivuja tai yhteisöpalveluprofiileita (yksi tai useampia)
Your answer
HUOM! Muistathan lopuksi painaa Lähetä-nappia.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy