Coding Kids Burgas - форма за записване
Програмата Coding Kids Burgas, организирана от Община Бургас и Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации, има за цел да предостави възможност на всяко дете на територията на гр. Бургас, на възраст от 6 до 12 години, да получи безплатно образование в сферата на дигиталните технологии и програмирането. Чрез Coding Kids Burgas имаме амбицията да запалим любопитството на младежите към технологиите, да им помогнем да усвоят нови умения, както и да ги превърнем от консуматори на технологии в техни създатели.

Обучители в програмата ще бъдат изявени ученици от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Обученията ще се извършват с помощта на средата за програмиране Scratch, която е пригодена за деца от 6 до 12-годишна възраст. Първоначално децата ще изпълняват указанията във физическа среда, ще изрязват и подреждат, ще рисуват и чертаят, ще изиграват дадени игри и едва след това ще преминават към програмиране с блокове. Използването на Scratch ще спомогне подрастващите в усвояването на базисни концепции, представяйки основите на програмирането на достъпен за тях език.

За да се осигури максимална ефективност на обученията, се предвижда да се сформират обучителни групи от до 12 деца, чиито обучения ще се провеждат от двама гимназиални ученици и един ментор. Децата ще бъдат разпределени в три възрастови групи: от 6 до 8-годишна възраст, от 9 до 10-годишна възраст и от 11 до 12-годишна възраст.

След преминаване на обучението, участниците в Coding Kids Burgas получават поименен сертификат, който свидетелства за успешно придобитите знания и умения. За придобиването на сертификат се изискват минимум 3 посещения. 

Занятията започват на 03.07.2023 г. и ще бъдат с продължителност четири седмици, като ще се състоят в дните, от понеделник до петък.  Локациите на провеждане на обученията ще бъдат Международен Конгресен Център Бургас на Морска гара, Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в ж.к. Меден Рудник и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията". Във формата за записване желаещите имат възможност да отбележат по-удобната за тях локация, както и периода през който желаят да се обучава детето/децата.

Обученията през месец Юли ще бъдат за всички малки изслодователи на светът на технологиите. За на-малките ентусиасти ние сме подготвили курс, който да ги запознае с основите на средата за визулано програмиране "Scratch" и някои математически понятия. За тези, които вече са преминали първото обучение по Основи на програмирането на Scratch , през априлската ваканция, сме подготвили комбиниран курс по лего робочета и "Scratch", a за всички, които тъй упорито продължават да се интересуват от света на програмирането и информационните технологии сме подготвили курс за основите на "JavaScript".


Времетраене на занятията: час и двадесет минути (вкл. кратка почивка)

КРАЕН СРОК ЗА ЗАПИСВАНЕ: ДО ЗАПЪЛВАНЕ НА СВОБОДНИТЕ МЕСТА В ПРОГРАМАТА

Контакт за връзка с организаторите: тел: 0895 792 955; e-mail: codingkids.burgas@gmail.com
Email *
Детето обучавало ли се е досега при нас? *
Обучители на Вашето дете през априлската ваканция, бяха? 
Clear selection
Next
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. - Terms of Service - Privacy Policy