Φορμα 2018.2.10 Αθήνα.«ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ-ΕΡΙΝΥΕΣ/Ποιος είναι άλλος μου εαυτός;»
Αθήνα 10 Φεβρουαρίου 2018, 10.00πμ – 04.00μμ
Χώρος : Θέατρο 104,Ευμολπιδών 41, Γκάζι (ΜΕΤΡΟ: ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ,έξοδος Κωνσταντινουπόλεως)

Εμψυχώτρια : Βαρβάρα Δούκα, σκηνοθέτης, ηθοποιός, εκπαιδεύτρια.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές.

Το εργαστήριο δομείται πάνω στη δημιουργία ενός παιχνιδιού με βάση το δικαστήριο του τελευταίου μέρους από το έργο «ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ» του Αισχύλου. Είναι βιωματικό, κατά κύριο λόγο, και βασίζεται σε ασκήσεις forum theater.
Στην «Ορέστεια», της οποίας μέρος είναι οι «Ευμενίδες»( πρόκειται για τη μόνη τριλογία του Αισχύλου που διασώθηκε ολόκληρη ), ο Αισχύλος, μοιάζει να περιέγραψε την ιδρυτική πράξη της νεόκοπης Αθηναϊκής Δημοκρατίας, και μαζί της όλο το «ανθρωπολογικό πρόγραμμα» που προσπαθεί να ακολουθήσει σήμερα ο επονομαζόμενος Δυτικός Πολιτισμός. Στις Ευμενίδες, το τελευταίο μέρος της τριλογίας, η αντίθεση των Σκοτεινών Χρόνων του λεγόμενου ‘Οφθαλμός αντί οφθαλμού’ και ‘Οδούς αντί Οδόντος’ δείχνει να υποχωρεί στην αυλή της Αθηνάς , μπροστά στην νεόκοπη Αθηναϊκή Πολιτεία, μπροστά στην επικείμενη αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού της Δικαιοσύνης, της Συγχώρεσης και της Συμπόνοιας, των Νόμων και των Κανόνων. Οι Θεσμοί αυτοί, λόγω της εύθραυστης υπόστασής τους χρειάζονταν επιβεβαίωση και ενίσχυση μέσα και από τις διαδικασίες του Δημόσιου Λόγου και φυσικά του Θεάτρου. Μήπως σήμερα, χρειάζεται η συνειδητοποίηση τους και η διαπραγμάτευση τους εκ νέου, μέσω της Εκπαίδευσης, της Ψυχαγωγίας και της Θεατρικής Πράξης, ακόμα μια φορά; Ο Αισχύλος μοιάζει αισιόδοξος και υπέρμαχος της ανθρώπινης υπόστασης.
Ας δούμε εμείς σήμερα σε μία καταφανή υποψία ανάδυσης και πάλι των Σκοτεινών Χρόνων, τι μπορούμε να αντλήσουμε από το έργο του.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν διαβάσει τους στίχους των Ευμενίδων από 300-1045 και επίσης να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Διάρκεια εργαστηρίου : 6 ώρες (με 30΄διάλλειμμα)
Κόστος συμμετοχής :
Για τα μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου για το θέατρο στην Εκπαίδευση 7 ε και για τα μη μέλη 15 ε

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του εργαστηρίου. Σειρά προτεραιότητας έχουν τα μέλη του Δικτύου.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει:
α) να καταθέσουν το ποσό στον λογαριασμό ALPHA GR73 0140 2020 2020 02002 000277, δηλώνοντας στην κατάθεση οπωσδήποτε το επώνυμο,
β) να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα αίτηση
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: προτιμάμε ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων (ebanking κλπ). Η κατάθεση στο ταμείο της τράπεζας επιβαρύνει το Δίκτυο!
Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων: 06/02/2018. Οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν mail με επιβεβαίωση της κατάθεσης, της λήψης της αίτησης καθώς και επιβεβαίωση της συμμετοχής τους στο εργαστήριο.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ : Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση-Γραφείο Αθήνας
Συντονισμός : Μαρία Μπαρέλου, Δέσποινα Μιτσιάλη, Αναστασία Νικηταρά
Επικοινωνία : Μαρία Μπαρέλου/mariabarstav@yahoo.gr/6937323010


Επώνυμο - Όνομα (πρώτα το επώνυμο, πεζά π.χ Γιαννοπούλου Άννα) *
Your answer
Χώρος εργασίας (πχ 1ο Γυμνάσιο Αθήνας) *
Your answer
Ειδικότητα (πχ δάσκαλος, μαθηματικός, θεατρολόγος, κλπ) *
Your answer
Μέλος Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση *
Εχω καταθέσει το ποσό στην ALPHA BANK GR73 0140 2020 2020 02002 000277 *
Κινητό (για άμεση επικοινωνία - δεν θα δημοσιευτεί) *
Your answer
Email προσωπικό (όχι σχολείου. Σημαντικό: σε αυτό θα πάρετε την επιβεβαίωση ή όχι της συμμετοχής σας και άλλες οδηγίες για το σεμινάριο) *
Your answer
Έχω διαβάσει την περιγραφή του Σεμιναρίου και τους όρους συμμετοχής στην σελίδα www.TheatroEdu.gr *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service