Directorate-general for international cooperation and development
Kdaj: 12.11.2020

Kje: On-line ZOOM

Spoštovani!

v četrtek, 12. 11. 2020, vas Karierni center Nove univerze vabi na virtualno strokovno ekskurzijo na oddelek Evropske komisije za mednarodno sodelovanje in razvoj (DEVCO) pod vodstvom komisarke Jutte Urpilainen, odgovorne za mednarodna partnerstva.

Glavna naloga tega oddelka Evropske komisije je a) sodelovati s partnerskimi državami po vsem svetu za doseganje trajnostnega razvoja ter b) oblikovanje mednarodnega partnerstva in razvojne politike EU.
DEVCO skrbi za oblikovanje mednarodnega partnerstva in razvojne politike EU s končnim ciljem zmanjšati revščino, zagotoviti trajnostni razvoj in spodbujati demokracijo, človekove pravice in pravno državo po vsem svetu. DEVCO pri svojem delu sodeluje in se usklajuje tudi drugimi službami komisije odgovornimi za zunanjo politiko EU, državami članicami EU in njihovimi delegacijami na terenu.

Program dogodka bo zajemal:
- on-line predstavitev oddelka evropske komisije DEVCO
- karierne priložnosti za mlade (opravljanje prakse, pripravništva in zaposlovanje na DEVCO)
- predstavitev področja zagotavljanja demokracije in človekovih pravic zunaj EU
- aktivno razpravo s študenti

Z aktivnim sodelovanjem študentov v razpravi bo dogodek prispeval k a) obogatitvi njihovih znanj s področja prava in zunanji politiki EU, b) dvigu vsesplošne ozaveščenosti posameznikov o pomenu demokracije, človekovih pravic in vladavine prava v in zunaj EU ter c) prispeval k izboljšanju poznavanja izbranih tem s področja Evropske unije in kariernih priložnostih za mlade. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku s čimer bo še dodatno prispeval k internacionalizaciji visokošolskega prostora ter nadgradnji jezikovnih kompetenc posameznikov.
Udeleženci bodo prejeli potrdilo kariernega centra o udeležbi na dogodku.

Directorate-general for international cooperation and development
POTRDITEV SOGLASJAS prijavo na dogodek dovoljujete fotografiranje, snemanje ter objavo na spletu in socialnih omrežjih za potrebe promocije projekta kariernega centra.V skladu z določili Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR) vas obveščamo, da bo Evropska pravna fakulteta Nove univerze (v nadaljevanju: Fakulteta) kot upravljavec vaše osebne podatke uporabljala zgolj za namen zbiranja podatkov za obveščanje o dogodku in za lastno vodenje evidence o interesu. Fakulteta vaših osebnih podatkov ne bo posredovala drugim družbam ali tretjim osebam.V skladu s to privolitvijo se bodo vaši osebni podatki hranili do zaključka dogodka. Kot posameznik ste v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov upravičeni od upravljavca kadarkoli zahtevati dostop do osebnih podatkov in popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave osebnih podatkov. Upravičeni ste tudi do ugovora obdelave osebnih podatkov ter do prenosljivosti osebnih podatkov. V kolikor bi smatrali, da vaših osebnih podatkov ne obdelujemo v skladu s podanim soglasjem, lahko vložite pritožbo pri Informacijskemu pooblaščencu.
Ime *
Priimek *
Fakulteta *
Stopnja študija *
Letnik študija *
E-naslov *
Vaši predlogi za nadaljnje dogodke: *
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy