Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste, 11 noiembrie 2016, Bistrița
Asociația Profesorilor de Istorie din România-filiala Bistrița-Năsăud (APIR-BN) are onoarea de a vă invita la Simpozionul internațional "Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste".

Scopul acțiunii: Dezbaterea unor problemelor de interes major privind predarea - învățarea Istoriei și a disciplinielor umaniste, a importanței promovării valorilor şi patrimoniului istoric local și național, în spiritul susţinerii egalităţii de şanse, a specificului tradiţional autentic local, a valorilor democratice europene şi a dezvoltării regionale comune, în educarea și formarea tinerei generații.

Mod de realizare:
11 noiembrie 2016, începând cu ora 15, la Hotel Metropolis, va avea loc Simpozionul internațional "Creativitate şi inovare în predarea-învăţarea Istoriei și a disciplinelor umaniste", prilej cu care vor fi aduse în discuție probleme de interes major privind predarea și învățarea Istoriei și a disciplinelor umaniste, rolul și importanţa studierii acestor discipline în şcolile din România, importanța promovării valorilor şi a patrimoniului istoric local și național. Vor susține comunicări în cadrul simpozionului reprezentanți ai mediului universitar și preuniversitar din România și reprezentanți ai Institutului pentru Ştiinţele Educaţiei din Republica Moldova.
Lansarea proiectului Bistriţa memorabilă - proiect de recuperare şi punere în circuit a istoriei recente a oraşului Bistriţa, inițiat de către Asociația "Armonia" Bistrița, constând în reconstituirea unor imagini din trecutul apropiat al orașului, prin realizarea unor interviuri și colecții de fotografie, care vor recompune fragmente vii sau uitate ale Bistriței.

Lansare de carte: Voichiţa Stejerean, Vasile V. Filip, "Popasuri și povești din Piemontul Călimanilor – Eposul unui sat de munte din Bistrița-Năsaud: Budacul de Sus".

Grupul țintă: cadre didactice din județul Bistrița-Năsăud (în special cele care predau Istorie, Socio-Umane, Geografie, dar și de alte specializări, a căror predare se se pliază de tema și comunicările interdisciplinare ale simpozionului).

Activitatea face parte din Proiectul "Istorie și tradiții", proiect cofinanțat din bugetul local al muncipiului Bistrița.
Cadre didactice participante vor primi adeverințe de participare, drept pentru care vă rugăm să completați următoarele date.

Nume şi prenume
Your answer
Serie și nr. C.I.
Your answer
C.N.P.
Your answer
Adresă
Your answer
Disciplina pe care o predați
Your answer
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Additional Terms