TRIBINA 4: Kako do bolje informiranosti radnika i zašto je to važno za društvo?
Informacija je moć, a aktivni i informirani građani ključni su za ostvarivanje demokracije i socijalne pravde, uključujući i bolje stanje radničkih prava. Praksa nam nažalost pokazuje kako radnici nisu u dovoljnoj mjeri informirani o svojim radničkim pravima, ne znaju je li im neko pravo povrijeđeno te ne znaju, ili se ne usude, zaštititi svoja prava. Ipak, sindikat i ovdje čini razliku: članovi sindikata puno su bolje upoznati sa svojim pravima i rjeđe im se krše prava, a informiraniji radnici spremniji su i založiti se za bolja prava. To je pokazalo i provedeno istraživanje o informacijskoj pismenosti u kontekstu radničkih prava koje će biti predstavljeno na tribini. Uz rezultate istraživanja, na tribini ćemo u panel raspravi razgovarati o osvješćivanju društva o važnosti radničkih prava, o važnosti informiranosti radnika o pravima, o tome što različiti akteri – od sindikata do obrazovnog sustava – mogu učiniti kako bi se poboljšala informiranost i kako vratiti povjerenje u pravnu državu i funkcioniranje institucija.

O ovim temama razgovarat ćemo na tribini pod nazivom Kako do bolje informiranosti radnika i zašto je to važno?,  koju organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske 20. prosinca, od 14:00 do 16:30 sati, preko aplikacije ZOOM.

Na tribini sudjeluju:
Dijana Šobota, SSSH, izvršna tajnica za međunarodne odnose i razvoj organizacije, autorica istraživanja
Ana Milićević Pezelj, SSSH, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike
Domagoj Ferdebar, Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH), tajnik
Dražen Opalić, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pomoćnik ministra
Admira Ribičić, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), direktorica Odjela za zakonodavstvo i pravne poslove
Dr. sc. Boris Jokić, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu (IDIZ), ravnatelj


Na tribini želimo okupiti radnike, članove sindikata, stručnjake i sve one koje zanima ova tema. Pridružite nam se na tribini "Kako do bolje informiranosti radnika i zašto je to važno za društvo?" i svojim idejama i prijedlozima doprinesite zajedničkoj borbi za rad po mjeri čovjeka!

Tribina se održava u sklopu projekta „Rad po mjeri čovjeka“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj savjetovanja isključiva je odgovornost Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.


Sign in to Google to save your progress. Learn more
Ime *
Prezime *
Dob *
Grad *
Odaberite odgovor koji se najviše odnosi na vas: *
Kontakt (e-mail) *
Kako ste saznali za  održavanje ove tribine?   *
Želite li primati informacija o sljedećim aktivnostima projekta Rad po mjeri čovjeka? *
Required
Ova prijavnica služi isključivo za svrhe organizacije događaja. Vaše informacije neće se dijeliti s pojedincima ili organizacijama izvan Europske unije. Stalo nam je do zaštite Vaših osobnih podataka, koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa budući da su prijavnice neophodne za izvještavanje o utrošenim sredstvima te se bez njih projekt ne bi mogao održati. Također, u svrhe dokazivanja da je održan, ovaj događaj može biti fotografiran ili sniman za potrebe izvještavanja donatoru ili objave na društvenim mrežama i mrežnim stranicama SSSH. Podaci se čuvaju dok god je to opravdano projektnim ugovorima s donatorima te računovodstvenim i drugim zakonskim pravilima. Za upite oko korištenja Vaših osobnih podatka, ostvarivanje prava na pristup osobnim informacijama i njihovoj obradi te ulaganje prigovora na obradu na što ostvarujete prava sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka, obratite se našem službeniku za zaštitu podataka putem elektroničke pošte: sindikalna-akcija@sssh.hr. Za nadzor nad provedbom Opće uredbe o zaštiti podataka u Hrvatskoj nadležna je Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP). Informacije o ulaganju prigovora na obradu AZOP-u možete pronaći na www.azop.hr. *
Required
Submit
Clear form
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy