PREMIS DE L'ADAC 2014

Voteu entre els candidats al Premi de Normalització Lingüística i Cultural de l'ADAC 2014. Podeu veure'n informació:

1.CANDIDATS PERSONALS:
Jaume Piquer i Jordana. Dinamitzador cultural igualadí, responsable durant molts anys de l’emblemàtic bar Jimmy Jazz d’Igualada, un punt de trobada de l’independentisme català. Des de fa un temps viu a Girona on ha continuat la feina iniciada a Igualada. Des de l’Ajuntament de Girona, treballa per la Normalització de la llengua i la cultura catalana. Entre altres feines cal destacar la campanya per catalanitzar les atraccions de les Fires de Girona i l’organització del I Congrés de Serveis Lingüístics de Territoris de parla catalana.

Antoni Mas i Bou. (Caldes de Malavella, 1945) és director de cobla i compositor. Nebot del popular autor Francesc Mas Ros. Ha estat director de les cobles Caravana (1975-76), Marina (1977-90), Maravella (1990-94) i Selvatana (1994-97). Va ser president del Sindicat de Músics de Girona (1989-2004), president de la Societat Cooperativa Músics de Girona (1996-2006), president de la Societat Cooperativa Músics de Catalunya (2001-2006), president de l'Associació Cultural Dos Per Quatre (2003-2006), fundador i Gerent de l'Associació Professional de Músics de Catalunya i del Grup de Gestió MusiCat (1996-2008), president de la Unió de Músics de Catalunya (2003-2009). Com a compositor, acredita un centenar de títols enregistrats i diversos premis. Com a director, ha enregistrat 25 treballs discogràfics i videogràfics. Actualment forma part del Consell Directiu de la Sociedad de Artistas de España (AIE) i és President de la Fundació Ernest Morató.

Ferran Suay i Lerma (València 1959) és Doctor en Psicologia per la Universitat de València, on exerceix com a professor de Psicobiologia. Bona part del seu esforç se centra a facilitar el canvi cap a una conducta lingüística més assertiva. És membre de la Junta Directiva d'Acció Cultural del País Valencià, on actua com a coordinador de l'Institut de Política Lingüística, President de Tallers per la Llengua, i forma part del Consell Consultiu de Plataforma per la llengua al País Valencià, i de la Junta Directiva d'European Language Equality Network.[cal citació]

Rosa Calafat i Vila (Andratx, 1963). Lingüista i professora de la Universitat de les Illes Balears i vicepresident del Consell Assessor de Programació i Continguts de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (2009-2013). Té nombroses publicacions relacionades amb l’ús lingüístic en els mitjans de comunicació. Ha publicat els llibres següents: Torcebraç entre dues cultures. De l’ecosistema de les llengües: de discursos i de percepcions (2010). Per a un ús ètic del llenguatge (2010). Sabotatge a la llengua catalana (1999).

2. CANDIDATS COM A ENTITATS O EMPRESES

Terranostra, Amics de la sardana de Girona. El febrer de l’any 1967 es va fundar la colla sardanista Terranostra de Girona. El setembre de l'any 1969 els membres de la colla Terranostra van fundar l'Obra Sardanista Terranostra. El setembre de 1988 l'Obra Sardanista Terranostra es va fusionar amb l'altra entitat sardanista de Girona, Amics de la Sardana, i així va nàixer l'actual entitat sardanista Amics de la Sardana Terranostra. És una associació sense ànim de lucre dedicada al foment, promoció, difusió i organització d’activitats sardanistes i culturals.

Veu pròpia. Veu Pròpia som una associació de nous catalanoparlants, dones i homes de totes les edats que no vàrem tenir el català com a llengua inicial però que l’hem adoptat com a llengua pròpia (sense renunciar ni renegar de res) i el defensem com a llengua de cohesió social i com a llengua comuna de tots els residents als territoris de parla catalana.

eldimoni.com. Periòdic digital d’actualitat municipal, del barri de Santa Eugènia de Ter. El primer número s’edità en paper el 1981. És un exemple de continuïtat d’una publicació popular, oberta a la participació activa de persones del barri, que sens dubte ha contribuït decisivament a la normalització de la llengua i la cultura catalana.

Softcatalà. És una organització l'objectiu bàsic de la qual és fomentar l'ús del català a la informàtica, Internet i les noves tecnologies. Softcatalà està formada per estudiants, professionals i usuaris que fan aquesta feina d'una manera desinteressada.
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question