CoderDojo caută voluntari
Devino mentor-voluntar la CoderDojo Chisinau — contribuie la creșterea unei noi generații de programtori în Moldova!

Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, susține inițiative educaționale în IT și este interesat de extinderea programului CoderDojo.

Acest program, prezent în 106 de țări în toată lumea, care numără peste 1900 de dojo-uri active, este o mișcare internațională care a apărut pentru prima dată în anul 2011, în Irlanda. Conceptul CoderDojo constă în inițierea copiilor în domeniul IT în afara programului școlar, prin metode informale. Aceste sesiuni sunt facilitate de mentori voluntari. În cadrul programului, copiii și tinerii de 9 - 17 ani învață cum să dezvolte aplicații mobile, site-uri web, jocuri ș.a.

În Republica Moldova primul CoderDojo a fost initiat de compania YOPESO (Ellation) la 7 iunie 2014, iar pe parcursul anului 2016-2018 în Chișinău au fost până la 8 Dojo-uri active. Astfel, în fiecare sâmbătă, se organizează instruiri pentru elevii dornici de a cunoaște mai multe în domeniul programării.

Participarea la program este gratuită datorită implicării voluntare a mentorilor și organizatorilor, oferirea gratuită a sălilor de lucru. Elevii trebuie doar să-și aducă propriile notebook-uri.

Vă îndemnăm să deveniți voluntar CoderDojo, să-i ghidați pe copii sa nu fie simpli utilizatori, dar și creatori de jocuri, site-uri, aplicații și alte produse IT.

Voluntari pot fi atât specialiștii și studenții în IT care doresc să transmită această pasiune copiilor, dar și alte persoane care ar dori sa ajute la organizarea cluburilor.

Pentru mai multe detalii, Vă rugăm să ne contactați la vesanu@chemonics.md

CoderDojo Chișinău prezentare
Nume Prenume *
Your answer
Vârsta *
Your answer
Email *
Your answer
Număr de telefon *
Your answer
Ocupație *
Required
Ați mai avut experiență de mentor/voluntar? *
Care este domeniul care l-ați putea preda? *
Required
De ce ați vrea să Vă implicați în CoderDojo? *
Required
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service