Kihasználatlan irodaházak, új személetmódok workshop

Időpont: 2014. június 16-17., 10.00-18.00
Helyszín: Rögtön jövök! Projekt Galéria (1052 Budapest, Kossuth L. u. 14-16.)
Vendégünk: Paul Oudeman (Office Space Intermediary, Amszterdam, NL)

Szeretnél részt venni az [adaptív város] workshop sorozat 6. állomásán?
Az [adaptív város] workshopok első napja a külföldi vendég által hozott gyakorlatok és inspiráló itthoni példák megismerésével, illetve egy vagy több témához kapcsolódó budapesti helyszínek bejárásával. A második nap a résztvevőkkel és előadókkal közösen próbáljuk alkalmazni, átfordítani a külföldi modellt budapesti helyszínekre.

Keresünk olyan, építészet és városi környezet kérdéseiben elkötelezett kutatókat (építészet, urbanisztika, művészettörténet, szociológia, közgazdaságtan, pszichológia, média, képzőművészet, design...stb.), akik aktív részesei lennének a négy napos, nemzetközi workshopnak. (Részletes leírást l. alább.)

A workshop nyelve angol.
Töltsd ki az alábbi jelentkezési lapot és küldd el önéletrajzod a lakatlan@kek.org.hu címre 2014. június 13-ig!

//////////////////////

A Lakatlan az üres iskolaépületek után egy új ingatlan- és tértípussal foglalkozik: az alulhasznosított irodaházakkal, irodaépületekkel. A jó példát ismét Hollandia szolgáltatja: Amszterdam város önkormányzata 2006 óta igyekszik növelni befolyását a város irodatereinek hasznosítása terén, megvalósítható megoldásokat keresve a kiadhatatlan irodaépületek újszerű hasznosítására. A városvezetés a probléma átfogó kezeléséhez érdekében számon tartja az irodaházak kihasználtságát, térképezi az üresen álló irodaépületeket és létrehozta saját közvetítő irodáját, az Office Space Intermediary-t Paul Oudeman ingatlanfejlesztő vezetésével. Oudeman az önkormányzat megbízásában segíti az ingatlantulajdonosokat, hogy kiadhatatlan ingatlanjaik hasznosítására új módokat találjanak, lakóépületekké (pl. a diákszállások és fészeklakások számának növelése érdekében), hotelekké, egészségügyi intézményekké, vagy kezdővállalkozásokat segítő inkubátorházakká alakítva azokat.

  Jelentkező adatai

  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question

  Motiváció

  This is a required question
  This is a required question