Anmälan till audition för Linköpings balettensemble 2020-2021
Linköpings Balettförening har nöjet att välkomna klassiska balettdansare till en audition för Linköpings Balettensemble. Vi ser med glädje fram emot många sökande dansare, såväl manliga som kvinnliga.

Inriktningen för Linköpings Balettensemble är klassisk balett och scenisk dans. Ensemblen ger förutsättningar för cirka 20 dansare att dansa på en hög yrkesförberedande nivå. Verksamheten kommer att bedrivas i en positiv och utvecklande form. Ensemblen har startats med stöd av Kultur- och fritidsnämnden i Linköpings kommun. Bland målen finns en stark ambition att utöka Linköpings kommuns kulturella utbud.

Ensemblen kommer att ta in dansare i två olika kategorier:

Huvudensemblen med dansare som dansar på Royal Academy of Dance avancerade nivå eller motsvarande minst två lektioner i veckan i klassisk balett utöver ensembletid.

Aspirantensemblen med dansare som dansar minst två lektioner i veckan i klassisk balett i yrkesförberedande lektioner, (dvs. Intermediate Foundation, Intermediate eller motsvarande nivå) som ännu saknar en del av den avancerade tekniken, men är lovande dansare.

Audition består av två moment:

Balettlektion - lektionen hålls för hela gruppen, men varje dansare bedöms individuellt för sin teknik, färdighet och utvecklingspotential.

Tåspets - för kvinnliga dansare.

Dansarna kommer att bli bedömda av en jury. Juryn består av flera balettlärare, professionella dansare och koreografer. Just i år kommer Marlene Jacobsson att presentera alla övningar vid audition som innehåller steg från olika variationer ur Nötknäpparen. Under audition letar vi bland annat efter solister till Nötknäpparen.

Datum och tid:

Söndagen den 17 maj i Vasahallen, portkod 3267.
Sista anmälningsdag är den 16 maj

Registrering kl. 12.30 vid entrén till Vasahallen.
Audition kl. 13.00-15.00. Ni delas in i två grupper på plats. Den ena startar kl 13.00 och den andra kl 14.00.

Klädsel:

Följande klädsel är obligatorisk under audition:

Kvinnor – Ärmlös balettdräkt, ljusa trikåer, teknikskor och tåspetsskor

Män – svarta eller mörkblå trikåer, åtsittande T-shirt, teknikskor

Avgift för audition:

200 kr, som betalas kontant på plats innan audition börjar.

Villkor för ensemblemedlemmar:

För närvarande kan tyvärr ersättning ej erbjudas till alla ensembledansare. Vid överenskommelse ges ersättning till utbildade yrkesdansare som anlitas vid särskilda föreställningar. Dansare som blir antagna och som väljer att ställa upp i ensemblen får en unik möjlighet till personlig utveckling inom balett, men får i gengäld acceptera några villkor:

• Vara närvarande vid repetitionerna. Repetitioner kommer att vara söndagseftermiddagar 17-19. Dessutom blir det utökade repetitionstider inför föreställningar.

• Ställa upp vid föreställningarna.

• Hjälpa till med praktiska uppgifter omkring föreställningarna.

• Skapa egen kostym vid behov.

• Vara en betalande medlem i Linköpings Balettförening (årsavgiften är 150 kr).

• Ensemblebilder får publiceras på webbsidan och i reklam (utan namn).
Email address *
Namn *
Your answer
Personnummer *
Your answer
Gatuadress *
Your answer
Postnummer *
Your answer
Ort *
Your answer
E-mail kontaktperson *
Your answer
Mobilnummer *
Your answer
Målsman (för de som är under 18 år)
Your answer
Hantering av personuppgifter
Genom att anmäla dig till audition godkänner du att Linköpings balettförening hanterar dina personuppgifter i samband med audition och urval till Linköpings balettensemble. Foton från audition kan komma att läggas upp i föreningens Facebook- och Instagramflöde.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy