Bewegen tijdens kankerbehandeling!
DOEL VAN HET ONDERZOEK
In het kader van het onderzoeksproject Fit for Cancer Care heeft de Arteveldehogeschool een studie ivm “Bewegen tijdens Kankerbehandeling” opgestart. Met dit onderzoek wil men bekijken hoe kankerpatiënten op een haalbare en motiverende manier aangezet kunnen worden om meer te bewegen, vanaf de start van de behandeling.

Concreet wil men te weten komen wat kankerpatiënten tegenhoudt en/of motiveert om tijdens de behandeling (meer) te bewegen. Daarnaast wensen de onderzoekers ook hun verwachtingen, noden en knelpunten hierbij in kaart te brengen.

Om de meningen van kankerpatiënten te verzamelen, wordt met hen in gesprek gegaan. Als u deelneemt aan dit interview, dan zal uw mening meegenomen worden in het onderzoek en kunnen de onderzoekers het bestaande beweegaanbod voor kankerpatiënten verbeteren.


WAAROM IS BEWEGEN TIJDENS KANKERBEHANDELING BELANGRIJK?
Vanuit wetenschappelijke onderzoek weten we dat bewegen tijdens de kankerbehandeling heel wat voordelen heeft. Studies tonen nl. aan dat patiënten die hiermee meteen vanaf kankerdiagnose starten, een lager risico op kankermortaliteit en -herval hebben, en dit bij o.a. borst-, colon- en colorectale kankers.

Daarnaast heeft een actieve levensstijl ook positieve invloed op de levenskwaliteit (bv lichaamsbeeld, emotioneel welzijn, slaap en vermoeidheid, sociaal functioneren en angst- en pijnklachten). Bewegen kan dus behoorlijk wat bijwerkingen van de kankerbehandeling milderen: het advies om alleen maar te rusten bij kanker is dus achterhaald!


TOCH IS BEWEGEN TIJDENS KANKERBEHANDELING NIET VANZELFSPREKEND...
Hoewel bewegen in elke fase van de kankerbehandeling veilig is, toch bewegen kankerpatiënten doorgaans te weinig. Daarom willen we te weten komen wat hen zou motiveren om meer te bewegen, wat hen momenteel weerhoudt en welke noden en verwachtingen er van de kant van de patiënten zijn.

Hiermee willen de onderzoekers te weten komen aan welke criteria beweegprogramma’s voor kankerpatiënten moeten voldoen om haalbaar en motiverend te zijn, zodat meer patiënten een actieve levensstijl aannemen.


WIJ WILLEN UW MENING HOREN!
Hoe denkt u over bewegen, fysieke activiteit en sport nu u in kankerbehandeling bent? Vindt u het niet vanzelfsprekend om te bewegen? Wat vindt u hierbij belangrijk en wat heeft u hierbij nodig? Laat het ons weten!


WIE ZOEKEN WE?
We zoeken deelnemers met volgende kenmerken:
* Pas zeer recent (minder dan een half jaar geleden) de eerste kankerdiagnose gekregen hebben
* Bezig zijn met een vorm van kankerbehandeling (chemotherapie, immunotherapie, bestraling,....)
* Die van zichzelf vinden dat ze te weinig bewegen (minder dan 150 minuten per week)


HOE NEEM IK DEEL?
Druk op hieronder op "Volgende" en laat uw gegevens achter. Indien u in aanmerking komt voor deelname, zal één van de onderzoekers met u contact opnemen. Het interview duurt ongeveer 1 uur, en gaat door op een locatie en tijdstip naar keuze.


HEEFT U NOG VRAGEN M.B.T. HET ONDERZOEK?
Neem dan vrijblijvend contact op met onderzoeker Ine De Clerck: ine.declerck@arteveldehs.be

Alvast van harte dank voor uw deelname!

Dr. Ine De Clerck
Next
Never submit passwords through Google Forms.
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy