Anmälan: Läs Lenin! Staten och revolutionen
Fyll i formuläret för att delta på onlinestudiecirkeln Läs Lenin! Staten och revolutionen.

265 miljoner människor riskerar att svälta innan året är slut enligt FN. 400 miljoner har redan förlorat sina jobb. Samtidigt regnar det pengar över världens rikaste. Det är tydligt att vi behöver avskaffa kapitalismen, men frågan är hur – och vad som ska ersätta det.

Detta är fokus för Lenins Staten och revolutionen, som vetenskapligt förklarar varför den nuvarande staten alltid räddar de rika, men låter arbetarna drabbas. Han beskriver alternativet: arbetarstaten under socialismen, som bereder vägen för ett helt klasslöst samhälle, helt utan stat och förtryck – kommunismen.

I en nyutgåva har språket moderniserats och boken försetts med en ny inledning av marxisten Alan Woods, som behandlar den svenska staten och socialdemokratin. Du hittar den nya utgåvan här: https://www.stormklockan.nu/staten-och-revolutionen-319

Studiecirkeln kommer att ha två träffar, torsdagar kl. 18:30:
26/11: Introduktion till Staten och revolutionen. Diskussionen utgår från Alan Woods inledning till Staten och revolutionen.
10/12: Staten och revolutionen. Diskussionen utgår från kapitel 1–5 i boken.

Mötena hålls via Zoom och organiseras av Revolution, den svenska sektionen av Internationella Marxistiska Tendensen (IMT). Du får en länk via e-post när du anmält dig. Deltagande är gratis – och det behövs inga förkunskaper.

Hör av dig med frågor till fredrik@marxist.se.

Välkommen!
Email address *
Namn *
Telefonnummer *
Stad *
Kryssa i rutan om du vill veta mer
Övrig information
A copy of your responses will be emailed to the address you provided.
Submit
Never submit passwords through Google Forms.
reCAPTCHA
This content is neither created nor endorsed by Google. Report Abuse - Terms of Service - Privacy Policy